Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så kommer ditt företag igång med Instagram - ExploreCurate

Så kommer ditt företag igång med Instagram


Företag kan inte längre ducka för Instagram och det finns en del att tänka på innan du släpper ut varumärket i den populära appen som når över 400 miljoner användare varje månad.

Läs också: 6 Instagram-trender att följa 2016

#1. Glöm inte bort vad ditt varumärke står för när du skapar din Instagramstrategi

Det går liksom inte för en bank att kopiera Starbucks eller Red Bull bara för att de varit framgångsrika på Instagram. Utgångspunkten är dina kundinsikter. Vad intresserar din målgrupp, vad har de för förväntningar och hur möter du upp dem på bästa sätt i den här kanalen?

#2. Berätta med din kameralins

Instagram är ett visuellt socialt nätverk. Se det innehåll som du publicerar som att du bjuder in till företagets värld så som du vill att omvärlden ska uppleva den. Publicera bara sådant som företaget kan stå för. Osäker på vad det är? Då börjar du med att definiera det.

#3. Tävlingar

Ett starkt incitament för Instagrammare att följa ett företagskonto är att få delta i tävlingar mot att man fotar, delar, använder specifika hashtags mm. Testa i mindre format först och lär dig vad som fungerar och inte.

#4. Samarbeta med Influencers

Ensam är svag på Instagram och begreppet Influencer marketing har exploderat tack vare Instagram som i utgångspunkt tillhör Instagrammarna och inte företagen. Identifiera relevanta Influencers och låt dem använda företagets Instagramkonto för en dag eller be dem att dela sina tankar om ditt varumärke. Testa i liten skala, utvärdera och välj ut de Influencers och sätt som fungerar bäst. Se till att skapa utrymme för att köpa Influencer marketing i din marknadsföringsbudget.

#5. Annonsera

Ja, allt fler börjar annonsera på Instagram och utvecklingen av Instagrams annonsmöjligheter går snabbt. Håll koll på möjligheterna för ditt företag.

Läs också:

Inspireras av de bästa kampanjerna på Facebook och Instagram

5 tips för e-handlare att optimera sitt Instagram-konto

Funktionerna som gör Instagram ännu viktigare för marknadsförare