Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Hur du hinner med att vara en sociala medier katt - ExploreCurate

Hur du hinner med att vara en sociala medier katt


En sak är säker. Det kommer inte att bli färre sociala kanaler. En annan säker profetia är att sociala medier inte kommer att bli mindre viktigt framöver. Så vad göra när tiden inte räcker till idag för att hantera de sociala flödena, analysen, innehållsproduktionen mm? Ja, det kommer inte att räcka med att logga in i ytterligare en aggregerad dashboard. Det kommer att handla om att kunna prioritera. Så här gör du för att kunna fortsätta leva och uppfattas som en sociala medier katt.

How to Prioritize Your Social Media To-Do List | Social Media Today

Skapa en prioriteringsordning som innebär att du sorterar det du ska göra i:

#1. Viktigt och bråttom

#2. Viktigt, men INTE bråttom

#3. Inte viktigt, men bråttom

#4. Inte viktigt och inte bråttom

#1. Viktigt och bråttom

Följ schemat för sociala medier. Posta kontinuerligt. Inget innehåll, inget engagemang, ingen konvertering. Inga affärer.

Mät och utvärdera kanaler och engagemang. Hela tiden och så ofta det bara är möjligt. Hur kan du annars veta? Allt går ut på att testa, förbättra, förfina, skapa nya teser.

Lyssna. Sociala medier är världens bästa omvärldsbevakning. Omvärldsbevakning är konstant. Nyheter är färskvara. Alltid bråttom.

#2. Viktigt, men INTE bråttom

Planera. Det är viktigt, men inte i sin karaktär inget man gör på snabbast tid. Det måste få ta sin tid. Ge det tid.

Experimentera och testa. Det är såklart viktigt, men även här inget vi kan ha bråttom med och inte hela tiden. Ge det tid.

How to Prioritize Your Social Media To-Do List | Social Media Today

Rapporter och analyser. Att jämföra, gå djupare i insiktsarbete. Analysera över tid. Det är såklart viktigt. Men det får inte gå till överdrift. Prioritera att göra. Säkerställ att någon verkligen tar dela av rapporterna. Elda inte för kråkorna.

Stora projekt. Ibland behöver vi samlas kring ett projekt. Problemet är att att alla projekt inte går i mål. Ju större de är, desto högre risk att de inte blir klara. Ett projekt måste vara tydligt. Vad ska uppnås? Start och mål.

#3. Inte viktigt, men bråttom

Det är bra att hålla koll på konkurrenterna, men se till att ha en automatiserad tjänst som gör jobbet. Så kan du fokusera på det som är viktigt och bråttom.

How to Prioritize Your Social Media To-Do List | Social Media Today

Vad gör andra bra? Vad kan vi ta efter? Bra frågeställningar, men se till att du får svaren löpande utan större manuella insatser.

#4. Inte viktigt och INTE bråttom

Utvecklingen inom sociala medier går snabbt. Det är omöjligt och heller inte så viktigt att ligga i extrem framkant. Så även om du tycker att det är intressant är det bättre att prioritera det som är viktigt och bråttom än att sätta sig in i Snapchats nya funktion som lanseras nästa år eller all nerdig statistik som för det mesta är PR-aktiviteter.

How to Prioritize Your Social Media To-Do List | Social Media Today

Tid är pengar. Sociala medier tar tid. Lär dig prioritera.

Källa: Simply measured blog