Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Skillnaden på Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och 360 video - ExploreCurate

Skillnaden på Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och 360 video


Jag får allt fler frågor om Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och 360 video och inte minst vad som skiljer dem åt. Här får du både svar och möjlighet att fördjupa dig.

Vad är Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) och 360 video?

Jag har valt ut 3 videos som jag tycker förklarar de olika begreppen på ett bra sätt, men dock på olika sätt. Läs texten först innan du fördjupar dig i videorna.

Det är mycket som får benämningen VR idag, men bara för att du tittar på en video med ett VR headset betyder det inte att det är VR. VR är upplevelse som tar dig bort från där du befinner dig och in i en datorgenererad värld som du kan interagera med och navigera i.

En 360-graders video som du ser på YouTube eller Facebook är inte VR. Det är en video som fångat 360 grader av omvärlden sett från kameran och som ger en känsla av att du står mitt i det aktuella sammanhanget kameran har fångat. Det skapar en häftig upplevelse om sammanhanget t ex är en konsert eller idrottshändelse, men det innebär ingen interaktivitet som med VR.

Augmented reality fick ett genombrott med Pokemon Go. Med AR uppstår virtuella objekt i den verkliga världen du ser och är i. Man brukar ibland kalla AR för ”mixed reality”, vilket är ganska passande.

Varför ska vårt företag satsa på VR, AR och 360-graders video?

Ja, det är inte alls säkert att ni ska göra, men försök att hitta utrymme för att börja experimentera lite. Kanske får ni idéer som ni vill gå vidare med eller så hittar ni andra värdefulla insikter som blir värdefulla.

Det kan också finnas ett värde i sig att ni börjar utforska möjligheterna för att visa kunder och omvärld att ni är nyfikna och vill utveckla ert erbjudande.

Är du intresserad att dela med dig eller utforska mer om VR, AR och 360-graders video ska du komma på Berghs VR Unconference den 14 december mellan klockan 13.00 och 21.00. Läs mera här.

Du kan också gå endagarskursen Marknadsföring med Virtual Reality den 30 november.

Källa: Berghs, Newscred