Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#97 Säg Hej till det nya innehållet - ExploreCurate

#97 Säg Hej till det nya innehållet


Det är ganska lätt att skilja Stefan Löfven och Christer Sjögren åt även om där finns vissa likheter. Förhoppningsvis har Stefan bättre förutsättningar att leda landet än Christer och högst troligt är förhållandet det motsatta när det kommer till sångförmåga.

Lika lätt är det inte att se om ett foto på Instagram är taget av en professionell fotograf eller en ihärdig ”instagrammare”. Om kraven på kvalité är riktigt, riktigt hög går det säkert att se en skillnad för ett vant mörkrumsöga, men poängen är att kraven på kvalité väldigt sällan är högre än ”good enough” i sociala medier.

Vilket foto kostar 2 000 kr exkl. moms och vilket foto är taget av en duglig äppelpajbakande Instagrammare med 2 000 följare?

Eftersom sociala medier dessutom har växt ut till att vara vår huvudsakliga mediekanal är antal följare och förmågan att skapa engagemang betydligt mer värt än ett perfekt framkallat fotografi.

Så säg Hej till det nya innehållet! Innehåll som skapas av vanliga människor som lärt sig att producera innehåll för sociala medier genom att gå den riktigt hårda skolan där varje foto, varje video, varje post och tweet direkt får en skoningslös feedback. Hur många tittade, delade, gillade? Hur många brydde sig egentligen?

Innehåll börjar bli varumärkenas nya drog. Alla varumärken behöver mer innehåll att fylla sina sociala kanaler med. Det finns inte en outsinlig kassa och inte heller tid att invänta det professionellt producerade innehållet. Därtill har varumärkena börjat ställa mer krav på innehållet de köper. De vill att det ingår distribution också.

Content by people. On demand = Content To Go, distribution including.

Läs fler artiklar i samma artikelserie och kontakta Johan Svensson för föreläsningar, workshops och rådgivning i ämnet #digitalainsikter.

#96 Så kan du påverka affärerna positivt med Artificiell intelligens

#95 Frågorna ditt företag behöver ställa för att kunna förbättra kundupplevelsen

#94 Vad blir kvar när den tredje statsmakten har blivit korrumperad?

Beställ boken #1-7 Digitala insikter för beslutsfattare här (gratis).