Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så kommer Content marketing att utvecklas 2017 - ExploreCurate

Så kommer Content marketing att utvecklas 2017


Kanske att den värsta hypen kring Content marketing är över, men det handlar snarare om en etablering och att den bästa kommunikationen är den integrerade. Här kommer 6 insikter om hur Content marketing kommer att utvecklas 2017.

1. Video is king

Video har exploderat under 2016 och de flesta sociala nätverk har implementerat videofunktioner. Den största påverkan har definitivt Facebook haft. Video driver mer engagemang och mer försäljning än något annat innehåll, 1,81 mer för att vara exakt.

Bildresultat för video is king

Under 2017 kommer allt fler företag att börja använda video och de som redan startat kommer att göra det i högre utsträckning.

2. Visuellt innehåll ökar

Vid sidan av videoinnehåll blir all form av visuellt innehåll allt populärare. Bilder, infografer, presentationer mm. Sökmotorerna blir allt bättre på att indexera annat innehåll än text.

Bildresultat för visual content

Under 2017 kommer vi att bli mer visuellt kräsna vilket betyder att det kommer att krävas ännu bättre och unikt visuellt innehåll för att tränga igenom.

3. Interaktivt innehåll

Vi älskar att få engagera oss och därför fungerar interaktivt innehåll så bra. Det som också är bra med interaktivt innehåll är att det ger möjlighet att fånga in personuppgifter som t ex e-postadress och det är ofta är möjligt att mäta och följa upp.

Bildresultat för interactive content quiz

Under 2017 kommer företag att kräva av sina byråer att skapa mer interaktivt innehåll som både driver konvertering och effekt.

4. Hållbart innehåll

Många företag har satsat stora budgetar på ”episkt” innehåll och många av dessa företag har fått ut alldeles för lite. Det är inte minst vanligt bland traditionella annonsörer som producerat storslagna filmer som inte fått fart på YouTube.

Bildresultat för evergreen content

Under 2017 kommer det att bli mycket viktigare att skapa innehåll som fungerar under längre tid. Det kommer att handla om innehåll som målgruppen kan följa, interagera med och vara medproducenter av.

5. Influencer marketing

Jakten på Influencers har redan startat och s.k. Influencer marketing kommer att fortsätta växa.

Bildresultat för influencer marketing

Under 2017 kommer vi se nya exklusiva samarbeten mellan varumärken och Influencers och andelen kampanjer som både använder Influencer in kampanjen och Influencers innehåll och kanaler kommer att öka.

Läs också: 10 anledningar att ta Influencers på allvar

6. Anpassning till mobilen

Det som tidigare var ”mobile first” håller på att bli ”mobile only” och den utvecklingen kommer att öka.

Bildresultat för mobile first

2017 kommer bli året då allt innehåll i första hand behöver anpassas för mobilen och de möjligheter till interaktion och köpbeteende som det innebär.

Källa: Socialmedia Today