Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så använder du Facebook Live - ExploreCurate

Så använder du Facebook Live


Video har ökat med 75 % på Facebook från 2015 till 2016 och det hetaste just nu är ”live streaming”, d v s Facebook Live. Facebook Live är enkelt att använda. Klicka på ”Update status” och sen på ”live Video” för att starta. Glöm inte att döpa din videosändning. Du ser en röd ikon uppe i det vänstra hörnet av din skärm och du kan se hur många tittare du har bredvid texten ”Live”. Läs mer om exakt hur du gör här.

Före, under och efter

Alla som skapar film skissar på filmen först. Det kallas ett manuskript eller ett ”script”. Det är också bra att promota din livesändning inför med en s.k. filmtrailer. Använd alla dina kanaler och berätta om livesändningen.

Långa öppningsscener funkar inte i det här formatet. Gör en superkort introduktion och sätt sen igång med showen. I introduktionen berättar du vad tittaren kan förvänta sig och få ut av att titta. Ett vanligt sätt är att formulera de frågor som tittaren kan räkna med att få besvarade. Glöm inte att du faktiskt sänder live och kan besvara frågor och kommentarer under sändningen.

Editera gärna din sändning och ändra inställningarna för videon efteråt så att den blir intressant att titta på även när det inte är live. Posta din video igen på Facebook och naturligtvis även på YouTube. Glöm inte att välja en tumnagelbild för din video.

Obama använder Facebook Live

…och många menar att Trump vann valet just p.g.a. att hans kampanjfolk använde Facebook Live så mycket mer och smartare än Clintons team.

donald trump, hillary clinton, social media, facebook, twitter, social media

10 snabba tips för en bättre Facebook Live produktion

På den här sidan hittar du flera bra tips om hur du använder Facebook Live och här nedan kommer 10 snabba för dig som inte vill dyka alltför djupt ner.

1. Skapa en enkel policy för ”troll”

2. Håll dig inom 90 minuter

3. Sluta be om ursäkt för allting

4. Städa bort dina återkommande uttryck som ”liksom”, ”så” o s v

5. Se till att tekniken funkar innan du startar

6. Titta och lär av andras misstag
T ex här: live stream Fails and Wins och live stream Fails Compilation.

7. Tittarna accepterar sämre bildkvalité, men irriterar sig på dåligt ljud

8. Promota din livesändning en lång tid inför (och till många)

9. Lägg till på att beskriva din livesändning (ingen vill titta på något man inte vet vad det är)

10. Undvik ”close-up” bilder på dig själv och ditt ansikte

Bildresultat för facebook live how to

Läs mer i den här infografen

Live Stream Like a Pro: How to Captivate Your Audience and Broadcast Your Brand with Live Video - infographic

Källa: Marketo