Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Den självklara SEO checklistan som alla kan lära sig (uppdaterad) - ExploreCurate

Den självklara SEO checklistan som alla kan lära sig (uppdaterad)


Om nu hemsidan är företagets viktigaste gränssnitt som jag skriver om i min 101:a artikel på LinkedIn: De 8 karaktärerna för modern marknadsföring som alla företag behöver rollsätta 2017 så borde det vara särskilt viktigt att se till att den är ”fit for fight”.

Ett, två, tre saker att ha koll på till att börja med

Det handlar om att hemsidan ska vara responsiv och mobilanpassad (och nej, det är inte samma sak) eftersom en allt större del av trafiken (vanligtvis mer än hälften) kommer från mobilanvändare. Det handlar om att sidorna ska ladda snabbt och det handlar om att erbjuda riktigt bra och relevant innehåll.

Tänk på en mening du vill bli hopkopplad med

SEO står för Search Engine Optimization, d v s att optimera hemsidan för sökmotorer. SEO framställs ofta som väldigt komplext, men det finns fyra saker man kan se till att göra direkt.

…fyra, fem, sex, sju.

Ett företags ”VAD” kan ofta beskrivas i en mening. Google är t ex en sökmotor. Facebook är ett socialt nätverk. Volvo producerar bilar. Vad är ditt företag? Vad vill ditt företag bli ihopkopplat med? Se till att just den meningen finns med i:

#1. Hemsidans SEO title tag och meta description

#2. Hemsidans stora panoramabild på startsidan och i filnamnen på dina bilder, ALT-text och title text.

#3. Alla företagets sociala medier profiler, katalog- och reviewtjänster

#4. Företagets offlinematerial.

SEO-verktygen

15 Best SEO Tools of 2016 [Infographic] | Social Media Today

Källa: TNW, Social media Today