Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#101 De 8 karaktärerna för modern marknadsföring som alla företag behöver rollsätta 2017 - ExploreCurate

#101 De 8 karaktärerna för modern marknadsföring som alla företag behöver rollsätta 2017


En gång i tiden var en marknadsförare en marknadsförare och inte beredd att vika en tum från Kotler och hans 4 ”P”. Idag krävs både en större rollista och ett öppnare sinne.

Här är 8 karaktärer som bör finnas med i alla företags rollbesättning för marknadsföringsinsatserna 2017.

Gör ditt eget bokslut för 2016 här

#1. Hemsidan

Hemsidan har blivit företagets viktigaste kundgränssnitt och intar den givna huvudrollen. Här ska varumärket framhävas, hit ska de som söker hitta och här ska nya kunder konverteras.

Att prioritera vad hemsidan ska åstadkomma är bland det svåraste en marknadsförare står inför 2017

PS. Här kan du läsa om Den självklara SEO checklistan som alla kan lära sig. DS.

#2. Kundrelationer

Nöjda kunder är ett gammalt gångbart trick. Idag vill vi gärna att de nöjda kunderna är engagerade kunder också eftersom engagerade kunder skapar nya kunder. För att åstadkomma det finns inga genvägar. Produkterna måste vara bra. Riktigt bra.

Att överträffa kundernas förväntningar har gett marknadsförarna koden in till produktutvecklarna

Lästips: #41 Tio saker som skiljer ”Customer Obsessed” företag från andra.

#3. Sociala medier

Människor gör affärer med människor och sociala medier har blivit marknadsplats för en handel som inte längre handlar om B2C eller B2B utan om H2H (Human to Human).

Att inte använda sociala medier är som att sluta kommunicera

#4. Innehållsproduktion

Efterfrågan törstar efter relevant och bra innehåll för att attraheras och hitta rätt. Storvulna kampanjer som inte levererar blir avslöjade vid första mätningen.

Att anpassa innehållet till allt fler kommunikationskanaler måste få kosta. Alternativet att köpa och ”tjata ner” en målgrupp kommer ingen att ha råd med

Lästips: #82 Därför ska copywritern skriva rubriken, journalisten artikeln, marknadschefen välja bilden och säljchefen lägga sista handen.

#5. Ambassadörer

Valet av varumärke har alltid handlat om rekommendationer från de som redan köpt. Trots det gör många varumärken förvånansvärt lite för att uppmuntra de redan frälsta att dela med sig av sina positiva erfarenheter.

Att skapa fler möjligheter för ambassadörer att få ut något av att vara det är varje marknadsförares främsta uppgift

#6. Influencers

En del påverkar mer än andra. De är initierade och de har många som följer dem för att få ta del av deras kunskap och deras val. De är Influencers = professionella påverkare och de har blivit de nya mediehusen.

Att identifiera och inleda samarbete med rätt Influencer är det nya medievalet 2017

Lästips: #97 Säg Hej till det nya innehållet

#7. Analys och mätning

Hittills har det pratats mer om all tillgänglig data än att den verkligen har använts, men marknadsförarna har börjat ta mer och mer ansvar i att testa och följa upp sina marknadsföringsinsatser.

Att börja använda datadriven marknadsföring kommer att ge både relevanta insikter och mer mandat till marknadsförararna 2017

#8. Nätverka

Alla vet hur viktigt nätverkande är för affärer. Idag kan vi nätverka både offline och online, men att skapa nya relationer och underhålla befintliga sker oftare på infall av de som ”tycker om att mingla” än att det är finns en strukturerad plan där rätt personer nätverkar i rätt sammanhang.

Att skapa egna format för nätverkande kommer att vara nyckeln för många företag och slutet på det planlösa nätverkandet

Läs fler #digitalainsikter på ExploreCurate.com och beställ boken #1-7 Digitala insikter för beslutsfattare som är helt gratis). Välkommen att kontakta mig för föreläsningar, workshops och rådgivning här.

#100 Mina 7 förväntningar på alla samtida ledningsgrupper inför 2017

#99 Därför är det kontraproduktivt att springa på för många inspirationsföreläsningar

#98 Därför har ”digital transformation” blivit ett hopplöst spöke för många företag