Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så kommer robotar att påverka våra jobb i framtiden - ExploreCurate

Så kommer robotar att påverka våra jobb i framtiden


Vi har klivit in i den fjärde industriella revolutionen med artificiell intelligens, robotar, nanoteknologi, 3D print och bioteknologi och vi är alla överens om att det kommer att påverka våra jobb. Exakt hur är vi inte lika säkra på, men det är hög tid att börja läsa in sig på ämnet.

Nu har du möjlighet att ladda ner rapporten The Future of Jobs från World Economic Forum. Det är ingen rapport man bläddrar igenom på fem minuter, men jag tycker att alla företagsledningar i vart fall borde be någon sammanfatta rapporten i ett tiotal relevanta insikter.

Bildresultat för report future of jobs

Rapporten slår bl. a. fast att robotar kommer att disrupta ”billig” arbetskraft och låglöneländer som Kina kommer att tappa konkurrenskraft. Företag kommer att prioritera mer tankearbete. Kreativitet och strategiskt kunnande kommer att värdesättas högre.

Läs hela rapporten The Future of Jobs här.