Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför ska ditt företag gå live? - ExploreCurate

Varför ska ditt företag gå live?


Det som händer nu är alltid mest intressant och det är allt fler företag som börjar kommunicera live. Att det idag är så enkelt att du bara behöver en smart mobil, bra uppkoppling och en app bidrar såklart.

Här är några kreativa exempel på hur ditt företag kan börja använda live video.

Bildresultat för live video

1. Visa nya användare hur det funkar

Blir det mer personligare än att köra live video för att visa nya användare hur din produkt eller tjänst fungerar? Det kanske inte är försvarbart för de bredaste konsumenttjänsterna, men B2B absolut.

2. Mixa din kundservice 

Genom att använda förinspelade videos med live video upplever kunderna din kundservice som extremt uppdaterad och relevant. Du får dessutom direkt feedback som kan användas för att utveckla kundservice (och dina produkter).

3. Testa, testa och testa

Om du adderar live video i dina testprocesser får du feedback i realtid från en potentiellt global panel. Om du systematiskt spelar in nya målgrupper så får du en extremt snabb testprocess.

Bildresultat för live video

4. Livesänd projektuppdateringar

Slut med att slösa tid på projektuppdateringar i dokumentformat. Livesänd projektuppdateringarna och du vet att alla får informationen samtidigt och att alla får ta del av frågor, idéer, förändringar mm.

5. Vänd på kameran

Det behöver inte vara du som ”sänder”. Be dem du vill kommunicera med att livesända istället. Det ger dig en mycket bättre bild av dem du kommunicerar med och du kan vara säker på att de förbereder sig ordentligt #inteenpowerpointpresentationtilltack

6. Konvertera

Live är exklusivt och ger dig möjlighet att samla in föranmälningar med personuppgifter mm när det är dags för produktlansering, event mm.

Bildresultat för live video

7. Behind the scenes

Ta med dina kunder ”bakom scenen” och skapa en VIP-känsla.

Avslutningsvis, glöm inte att det bästa innehållet är det som hjälper dina användare/kunder. Vad är det för innehåll då? Det måste du ta reda på. Lär känna dina användare och testa, testa och testa.

Källa: Social media today