Krönika: #107 Här är 7 samlade påståenden om 2017 som belönar och bestraffar

, , , , ,

Det blev ingen Oscar för Ove & Co, men vi är många som har nickat igenkännande åt Ove. Den här krönikan publicerade jag på LinkedIn den 4 februari. Vill du läsa fler krönikor hittar du dem här.

Ibland är det skönt att säga ”så här är det, punkt”. Jag har samlat ett antal påståenden som jag både tycker stämmer och som är formulerade just enligt ”så här är det, punkt” principen. Men du är självklart välkommen att komma med invändningar eller utveckla i ett mer nyanserat resonemang. Nu kör vi.

#1. Under 2017 kommer de digitala byråer som kan hjälpa sina kunder med e-handel att ta stora marknadsandelar.

#2. Under 2017 kommer de influencers som börjar kapitalisera på sitt varumärke på samma sätt som rättighetsinnehavarna av tecknade serie-, bok- och filmkaraktärer alltid gjort att tjäna stora pengar.

#3. Under 2017 kommer företag som INTE är inom upplevelseindustrin, spelbranschen och utbildningsvärlden att kasta bort miljontals kronor på misslyckade VR-satsningar.

#4. Under 2017 kommer varumärken som använder timing i förhållande till omvärlden som en viktig parameter i sin marknadskommunikation att få större effekt.

#5. Under 2017 kommer företag som engagerar sig i mer nischade, branschorienterade startup communities att få ett innovationsförsprång före sina konkurrenter.

#6. Under 2017 kommer företag som lyckas med att sy ihop online/offline upplevelsen under kundresan att bli belönade med kundernas villkorslösa lojalitet.

#7. Under 2017 kommer alla företag som inte kan visa upp ett genuint socialt ansvar att bli förpassade till ”företagen vi inte längre lyssnar på”.

 

[fbcomments]