Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför ställs sociala medier mot väggen 2017 - ExploreCurate

Därför ställs sociala medier mot väggen 2017


Att sociala medier har tagit sig in i mediekakan är en underdrift. Sociala medier har ritat om hela kartan. Vi spenderar 2 timmar eller 10 % av vår vakna dag med att konsumera sociala medier.

Med storlek och etablering följer ansvar. 2017 kommer bli året då sociala medier ställs mot väggen och det har börjat dåligt.

1. Problemen med ”Fake news” hotar allt

Bildresultat för fake news facebook

De stora aktörerna Facebook, Twitter och Google har tillsammans med de traditionella mediebolagen ett stort ansvar och det som idag handlar om trovärdighet blir på längre sikt en existensfråga.

2. Messaging apparna är inte alltid inkluderande

Bildresultat för mobbning

De nya messengerapparna Whatsapp, Facebook messenger, Viber, Wechat m.fl. skiljer sig från Facebook, Twitter, Instagram och Snapchat. De är inte lika inkluderande utan kan också användas för att stänga ute.

3. Ett stort ansvar för kommersiella influencers

Bildresultat för influencers kids

Allt fler ser möjligheten att tjäna pengar på sitt sociala innehåll och med det kommersiella kommer ett stort ansvar. Inte minst om man har en ung målgrupp och själv är superung. Influencers är förebilder. Förebilder behöver värdera vad de representerar och gör reklam för..

4. Sociala medier kan bli en härdsmälta för e-handeln

Bildresultat för social media trash

E-handeln växer och sociala medier är en given kanal för försäljningen. Det finns en stor risk att vi kommer att bli överösta av tydliga och otydliga försök att komma åt vårt intresse och plånböcker.

Källa: MDG