Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 5 viktigaste kundgränssnitten alla marknadsförare måste känna till oavsett kanal - ExploreCurate

De 5 viktigaste kundgränssnitten alla marknadsförare måste känna till oavsett kanal


Det pratas mycket om kundresan och kundupplevelse. Var och hur vi kommunicerar med våra kunder blir allt viktigare nu när offline och online flätas samman. Mötespunkterna kallas ”touchpoints” och alla som arbetar med marknadsföring vet att det är här det avgörs.

1. När dina ambassadörer berättar om ditt varumärke

Bildresultat för advocate person

Du kan självklart inte kontrollera den här kommunikationen överallt, men du kan mäta och analysera den för att se att den utvecklar sig positivt. Du kan också facilitera kommunikationen initeras av dig via kampanjer och mötesplatser. De flesta varumärken använder sina bästa kunder alldeles för lite.

2. Vid uppgradering

Bildresultat för upgrade hotel

När du fått förtroendet behöver du leva upp till det och bästa sättet att göra det är att belöna dina kunder för sin lojalitet. Lägg tid på att lära känna din kund, förstå behov och önskemål. Sträva efter att förutse dem och att överträffa dem. Använd kunddata och sunt förnuft.

Det är här lönsamhet skapas.

3. Betalning

Bildresultat för cash payment

Det finns ingen som gillar tiden i kassan eller att få en faktura. Här gäller det att vara transparent så att kunden inte misstänker att du försöker sko dig på extra avgifter mm. Du behöver erbjuda olika former att betala och servicen kring själva betalningen behöver vara hundraprocentig.

4. Stamkund

Bildresultat för sales retail

Det finns inget mer irriterande att som en lojal och frekvent kund helt plötsligt bemötas som om det vore första gången. Därför ska inte säljaren som gör sin första dag träffa kunden som varit kund i åratal och därför vill kunden i en e-handelsmiljö mötas av hela utbudet när hen bevisligen bara är intresserad av en viss kategori.

5. VIP 

Bildresultat för vip treatment

Den högsta nivån av kund är VIP-kunderna. De ska behandlas därefter på alla tänkbara sätt. Det du erbjuder dem är fysika upplevelser som inte kan köpas för pengar och du ger dem alla möjligheter att berätta om deras upplevelser. Använd de digitala möjligheterna till exklusiv information och kontinuitet.

Källa: Chris Wright, Fifty Five and Five