Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 10 största missuppfattningarna och misstagen med content marketing - ExploreCurate

De 10 största missuppfattningarna och misstagen med content marketing


Content marketing är fortsatt hett, men den stora hypen är över. Det beror troligtvis på att begreppet nu är så väl integrerat i marknadsföringen och att poängen att driva ämnet börjat tappa sin poäng eftersom alla ”claimar” det.

De goda exemplen finns det många av, men kanske att alla skulle lära sig mer av de dåliga. Det är såklart inte lika roligt att dela dem och därför är den här listan bra. Ingen hängs ut, alla kan ta del av den.

1. Ingen mätning

Bildresultat för stupid mistakes cat

Det finns många variabler att mäta med content marketing. Det största misstaget är att inte mäta dem. Missuppfattningen är att mäta = tjäna pengar. Nej, det är mäta = lära sig = tjäna pengar.

  • Sidvisningar
  • Besök
  • Spenderad tid
  • Tillväxt av följare
  • Likes
  • Retweets

2. Inget samarbete med andra varumärken

Ensam är inte stark. Men med gemensamma ämnen och målgrupper kan två varumärken förstärka upplevelsen. Red Bull och GoPro är ett sådant exempel.

3. All trafik går till startsidan

Bildresultat för stupid mistakes cat

Nästan alla startsidor blir inte relevanta för en besökare. Skapa relevanta landningssidor som gör att besökarna får det de förväntar sig. Bara det.

4. Monologer istället för dialoger

All kommunikation blir bättre som dialog och monologer tenderar alltid att bli ointressanta.

5. Inget utrymme för att testa

Testa och förbättra. Det är den iterativa content marketingen som ger resultat. Coca-Cola har en 70:20:10 modell för experiment.

11 Reasons Your Content Marketing Strategy Is Bleeding Money (And How To Stop It) | Social Media Today

6. Enkelspåriga format

Bildresultat för stupid mistakes cat

Ett budskap, flera kanaler = olika format. Testa och skapa mer effekt genom att anpassa samma budskap till olika situationer där målgruppen kan ha nytta av det.

7. Slutat köpa trafik

Nej, det är inte bara att publicera bra innehåll. Du behöver distribution och en fortsatt viktig del är den köpta. Se till att det finns pengar kvar i budgeten för distribution.

11 Reasons Your Content Marketing Strategy Is Bleeding Money (And How To Stop It) | Social Media Today

8. Vi kan själva

Bildresultat för stupid mistakes cat

Bara för att du fått egna kanaler betyder det inte att du ska skapa allt innehåll själv och bara för att du har fått Analytics betyder det inte att du är bra på att analysera. M a o, anlita dem som kan.

9. Strategin bygger på antaganden

Bildresultat för stupid mistakes cat

Det finns ingen poäng att undersöka till absurdum, men det finns en stor poäng att göra hemläxan som ligger till grund för din content strategi.

10. Ingen jobbar med UX på hemsidan

Relaterad bild

Du kan argumentera bäst du vill om din butik ser ut som fan och ingen hittar det de ska. Se till att hela tiden förbättra användarupplevelsen på hemsidan (appen, mm).

Sist men inte minst. Du använder troligtvis inte tillräckligt många kattor i din content marketing.

Källa: Rosssimmonds.com