Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Allt du som marknadsförare behöver veta om data - ExploreCurate

Allt du som marknadsförare behöver veta om data


Det har kommit en ny hype. Data. Alla marknadsförare pratar om att de behöver mer data som om de visste vad det egentligen är. De flesta vet inte vad de behöver för data och kan heller inte skilja bra data mot dålig data. Fram till nu. Här är allt du och ditt varumärke behöver veta om data. En hel del.

1. Är datan färsk eller gammal?

I snitt lever en cookie 30 dagar. Det är en väldigt kort tid och den måste vara så kort eftersom vi byter mobil så ofta. Hela 43 % av användardata är utdaterad och 60 % är helt felaktig efter två år. Trots detta använder många varumärken gammal data för att kunna visa upp en imponerande statistik.

Den enda datan som räknas är den exakta datan

2. Är datan 3-D eller ”flat”

Det finns 6 nyckeldata för alla marknadsförare och det är demografi (ålder, kön, inkomst), geografi, intresse, konsumtion, beteende och framtida aktivitet.

Bildresultat för data comic

Den data som är intressant är den som tar hänsyn till alla dessa variabler och inte bara har sin utgångspunkt i en variabel.

3. Hur modellerad är datan?

Relaterad bild

All data är modellerad och till slut är den så använd att den är förbrukad. Data behöver en balans mellan kvalité och kvantitet. Det betyder att det är viktigt att förstå storleken på den ursprungliga målgruppen i jämförelse med de totala antal användarna. Om antal användare är för många är det stor risk att målgruppen har suddats ut.

4. Är datan uppkopplad?

Bildresultat för data comic

Den mesta datan är digital, men det finns än så länge ingen person som är uppkopplad 24/7. Det är viktigt att inte bara använda data som genereras uppkopplad, då blir den inte fullt relevant.

5. Individer eller hushåll?

Om inte ålder och kön är nyckelvariabler är det bättre att använda hushåll som målgrupp än individer.

Bildresultat för data comic

6. Hur många profiler finns det?

Kom ihåg att det aldrig handlar om människor. Det handlar om datapunkter (så länge undersökningsbasen inte är lika stor som populationen i sin helhet – vilket den aldrig).

Bildresultat för data trust

Idag finns det fler IP-adresser för mobiler, datorer mm än det finns människor

Källa: Adweek