Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 enkla sätt att göra proffsigare videos med din iPhone - ExploreCurate

7 enkla sätt att göra proffsigare videos med din iPhone


Många använder sin smartphone som en kamera för foton och videos. Det som fortfarande skiljer amatörer och professionella åt är kvalitén. Här kommer 7 enkla sätt som du kan lära av för att göra dina videos mer professionella.

1. Se till att du har utrymme

Titta alltid att du har tillräckligt utrymme. Settings – General – Storage & iCloud Usage. Här får du tips om hur du frigör mer utrymme.

Bildresultat för iphone video production

2. Sätt mobilen i flight mode

Du vill inte få notifieringar eller samtal som distraherar och förstör när du filmar. Du kan också använda Do Not Disturb funktionen (sätt den på minimize).

3. Var ska filmen visas?

Bildresultat för iphone video production

Grundregeln är att filma horisontellt, men det handlar framförallt om att veta var filmen ska visas. Är det på TV- eller datorskärmen, d v s ska du ladda upp på YouTube eller Vimeo? Då är det horisontellt som gäller. Medan Snapchat fungerar bättre med vertikalt format.

4. Sluta skaka

Skakiga videos är inte så roliga. Använd den inbyggda stabilisatorn. Välj mellan den optiska och den digitala. Och så förstås: Stadiga händer.

iphone-stabilizer-versus-no-stabilizer.gif

 

5. Använd ljus

När du är inomhus eller i mixat ljus så se till att det inte finns en stark ljuskälla bakom objektet du ska filma. Regeln är att ansiktet på ditt objekt ska vara vänt mot ljuset.

6. Använd tre i rad tricket

Bildresultat för tic tac toe video

Många placerar objektet mitt i bild, men ett annat sätt är att dela in skärmen i ”tre i rad”. Det blir genast en mer professionell look.

7. Träna

Ingen blir stjärna över en natt när det gäller video. Se till att träna, träna och träna. Som alltid kommer du att lära dig av dina misstag.

Relaterad bild

Källa: Cnet