Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 viktiga teknikgenombrott 2017 - ExploreCurate

10 viktiga teknikgenombrott 2017


Ingen kan stoppa oss människor från att utveckla nya möjligheter. Den här listan med viktiga teknikgenombrott 2017 är sammanställd av MIT Technolog Review och det är nästan ofattbart vad som är möjligt idag. Vad som kommer att användas i stor skala återstår att se, men håll med om att det som berör vår hälsa känns mer hållbart en 360 graders selfie och det finns en del farliga saker också att frukta.

1. Bota förlamning

Forskare gör anmärkningsvärda framsteg i att använda hjärnimplantat för att återställa skadade ryggrader.

 

2. Förarlösa lastbilar

Det kör runt omkring 1,7 miljoner lastbilschaufförer i USA. Snart kan de ersättas med förarlös teknik.

 

3. Betala med ansiktet

Kineser kan se lika ut för ett ovant öga, men den här nya tekniken är så pricksäker att kineser nu kan betala med ansiktet.

 

4. Praktiska Kvantdatorer

Datorer styr allt mer och nu finns det så kraftfulla datorer att det inte går att föreställa sig hur mycket data de kan processa. Det har hänt en del sedan 386:an.

 

5. 360 graders selfies

Det krävs allt mer för att få likes på sina selfies. Under en period framöver kommer du att kunna få uppmärksamhet om du börjar använda en 360 graders selfie kamera.

 

6. Solvärmeceller

Allt mer kommer att gå på el och då behövs mer el. Den nya tekniken med celler som värms upp av solen kommer snart att börja användas av gemene man. Snart är tiden förbi då vi behöver jaga elkontakter.

 

7. Genterapi 2.0

Forskarna har hittat ett sätt att sätta hårt mot hårt när det gäller ärftliga sjukdomar. Nu återstår att se om det går att använda mot cancer och hjärtsjukdomar. Det kanske är dags att börja pensionsspara på riktigt (!).

 

8. En cellkarta

Kroppen består av 70 % vatten och hundra miljoner celler. En total kartläggning av våra celler är på väg att etableras. Det kommer att underlätta all form av biologisk forskning.

 

9. ”Botnets of Things”

Alla saker håller på att bli uppkopplade, inte minst i våra hem. Det kommer att förändra begreppet ”inbrott” fundamentalt.

 

10. Självlärande datorer

Datorer kan nu experimentera och lära sig själva utan att någon programmerar dem. Har du sett en film där robotarna helt plötsligt börjar kriga mot oss människor? Ja, det är nu fullt möjligt.

Källa: MIT