Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Krönika #116. Hur 30 minuter på måndag morgon har revolutionerat mina söndagskvällar - ExploreCurate

Krönika #116. Hur 30 minuter på måndag morgon har revolutionerat mina söndagskvällar


Det som fick mig att krångla mig ur tvångsbeteendet var mitt nya jobb där varje ny vecka inleds med ett måndagsmöte kl. 10. Bredvid kontoret finns ett väldigt trevligt café som serverar en enkel, men nyttig frukostbuffé. Efter ett par veckor upptäckte jag att det var fler än jag som satt där och åt frukost i sällskap med sin laptop och efter ytterligare ett par veckor tog jag det viktiga steget.

Jag hoppade över söndagsförberedelsen och satte allt på spel till måndag morgon och min frukoststund på caféet.

Idag känner jag mig helt trygg med min nya förberedelseprocess och den delar jag gärna med mig av eftersom den har bidragit så positivt till min och familjens söndagar. Dessutom har jag fått en bättre start på veckan.

30 minuters veckoförberedelse på måndagsmorgnar – hela processen

  1. Lita på processen. Öppna inte datorn på Söndag kväll.
  2. 8.45: Kliv in på caféet och beställ frukostbuffén. Njut av frukosten i lugn och ro. Läs SvT Nyheter och DI i mobilen. Öppna inte datorn.
  3. 9.05: Häll upp en stor kopp kaffe till och öppna datorn. Nu startar din veckoförberedelse. Gå igenom kalendern och uppdatera din Wunderlist.
  4. 9.10: Kolla mailen. Svara och skicka de mail som du behöver för att kicka igång veckan.
  5. 9.15: Ägna resterande 20 minuter av din veckoförberedelse till att arbeta med dina presentationer och dokument som du behöver inför veckan.
  6. 9.35: Slå igen datorn. Starta veckan.

Den här krönikan publicerades på LinkedIn den 26 maj 2017. Läs fler krönikor här.