Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 varumärken som gjort comeback med ny innehållsstrategi - ExploreCurate

3 varumärken som gjort comeback med ny innehållsstrategi


Det finns inget värre än att vara på en föreläsning och få samma gamla exempel. Jo förresten. Att vara på en föreläsning som inte har några exempel alls att bjuda på måste ju vara värre. Här är tre bra exempel på företag som återtagit en plats på scenen genom genomtänkt innehåll.

1. Pepsi

Visste du att Crystal Pepsi existerade redan 1992, men floppade. 2015 gjorde man en kampanj där man gav iväg 13 000 Crystal Pepsi sexpack och det tog fart.

Förra sommaren skapade Pepsi ett videospel ”The Oregon Trail”, en storslagen utbildning om 90-talet.

Med det utbildande spelet fick 300 miljoner impressions via sociala medier och hela 8 minuter snittid på sajten.

2. LEGO

Lego blödde rejält 2004 efter att nöjesparkerna gick dåligt och nya digitala satsningar inte tog fart. Nu blomstrar varumärke och företag igen.

How Lego Licensed the Universe

Med ny ledning 2005 har man lyckats dubbla lönsamheten varje år och 2016 stängde Lego med över 2 miljarder dollar i vinst.

Lego har framförallt lyckats med att lyfta varumärket med filmer som The Lego Movie och Lego Batman Movie.

Filmerna har dragit in 470 respektive 297 miljoner dollar.

3. Polaroid

Polaroid fyller 80 år i år. Över en natt blev Polaroid en enorm succé med över 5000 kameror per dag. Men när digitalkameran kom blev det tvärstopp och efter två konkurser slutade Polaroid helt med att tillverka kameror 2007 och två år efter även film.

Bildresultat för polaroid snap

Idag har man transformerat till digitalt och har haft en stor succé med sin portabla (koppla till mobilen) printer Polaroid Zip och nu senast Snap som är som en klassisk Polariodkamera + att den sparar fotona digitat. Med Socialmatic har Polariod kopplat upp kameran mot wifi.

Polariod har satsat stort på innehåll och valt att skapa en skola Polariod University där man lär ut hur man tar bättre foton.

Screen Shot 2017-04-04 at 12.00.33 AM.png

 

Källa: Newscred