Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför digital marknadsföring fungerar bättre lokalt än globalt - ExploreCurate

Varför digital marknadsföring fungerar bättre lokalt än globalt


Spontant skulle jag nog säga att en av poängerna med digital marknadsföring är att den är enklare att skala upp på flera marknader. Men Thomas Hussen som är chefsanalytiker på Forrester menar att det är tvärtom. Det här är hans argument.

1. Lokal konsumtion

Världen blir mer fragmenterad och att konsumenterna prioriterar mer och mer lokalt. Konsumenter söker varumärken som utgår från – och bidrar till, lokala värden. Det globala matföretaget Danone har t ex lagt om strategi till att vara mer regionalt decentraliserade.

2. Lokala företag blir allt mer konkurrenskraftiga

Bildresultat för oppo vivo advertising

Västvärlden har länge satsat på s.k. tillväxtmarknader p.g.a. brist på konkurrens. Men försprånget är på väg att ätas upp. Genvägar i teknik, billig arbetskraft och en större förståelse för den lokala marknaden bidrar. Kinesiska mobiltillverkarna Huawei, Oppo och Vivo är typiska exempel på en sådan trend.

3. AI – skapar lokala gränssnitt

Artificiell Intelligens (AI) och intelligenta agenter som Alexa eller Google Assistant blir en allt större del av kundkommunikationen. Men AI brister i semantisk analys och möjlighet att anpassa sig till modersspråk och är än så länge ett trubbigt globalt verktyg.

4. Mobilt driver offline

Det mobila användandet gör att kombinationen med offline medier som print (native) och utomhusreklam fungerar riktigt bra. En lokal hemsida får det svårt att konkurrera med lokala aktörer som enkelt kan operera i hela mediemixen.

Se hela keynote presentationen (video).

Källa: Forrester