Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Skillnaden mellan UX och UI och allt du behöver lära dig om användarfokuserad utveckling - ExploreCurate

Skillnaden mellan UX och UI och allt du behöver lära dig om användarfokuserad utveckling


Vad ska vi göra med alla dessa förkortningar som är helt omöjligt att hänga med i vad de står för? Mitt råd är att välja bort alla som består av fler än två (2) bokstäver. Tre bokstäver är ingen förkortning tycker jag och den mest idiotiska förkortningen just nu (och som blivit alla konsultbolags stora intäktskälla) är GDPR. Googla om du inte vet vad det betyder.

Två av de viktigaste förkortningarna är UX och UI. Inte sällan används de lite felaktigt eller blandas ihop.

UX = User Experience. Det handlar om att maximera hur användare kan använda en app eller en sajt med minsta möjliga friktion eller funderingar.

UX är själva kartan. Den visar hur du tar dig från köket till vardagsrummet

UI = User Interface. Det här handlar om det utseende och känsla som gränssnittet ger användaren. Det kan handla om text, bilder, knappar eller grafik.

UI är den vackra inredningen där färgerna, de fluffiga kuddarna och den långhåriga mattan är noga utvalda

Är du intresserad att läsa mer om UX och UI? Då rekommenderar jag att läsa den här artikeln skriven av Ben Jarris där du bl. a. får lära dig 7 steg hur du ska tänka när du arbetar användarfokuserat.

What non-technical entrepreneurs need to know about UX and UI

, ,