Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför investerar lantbruket så mycket i Artificiell intelligens just nu - ExploreCurate

Därför investerar lantbruket så mycket i Artificiell intelligens just nu


Det är dags att sätta #agtech i sitt sammanhang. 10 % av allt det vi konsumenter på jorden spenderar handlar om det som lantbruket producerar. Närmare bestämt 5 trillioner dollar per år (en trillion är 18 nollor…).

Är du intresserad av att få mer inblick i #agtech och #foodtech kan du prenumerera på veckospaningar från Agfo.se.

IoT Agriculture

Nu investerar lantbruket massivt i AI och data och inom 3 år kommer det att finnas över 75 miljoner IoT (Internet of Things) devices på världens bondgårdar.

Farm Data

Redan idag genererar en genomsnittlig bondgård över 500 000 datapunkter varje dag. Utvecklingen är exponentiell.

Okej, nog med siffror. Vad ska då lantbruket ha all denna data till? Varför satsar man så kompromisslöst på data, AI och IoT? Här är 5 bra anledningar som är identifierade hittills.

1. Uppkopplade och intelligenta maskiner

Robotiseringen av lantbruket har redan startat. Med mer tillgänglig data kommer vi att se allt mer uppkopplade och intelligenta maskinparker.
Bildresultat för iot farmers

2. Drönare och bildigenkänning skapar nya insikter

Allt fler drönare scannar av åkermarkerna och genererar data som hjälper lantbrukarna att ta bättre beslut.

Bildresultat för drones farmer

3. Underlättar arbete och minskar beroende av en allt mindre tillgänglig arbetskraft

Om 30 år kommer 2/3 av all befolkning att bo i de stora städerna. Redan idag är det svårt för många lantbruk att hitta kompetens och arbetskraft. Effektivisering och automatisering är helt nödvändigt.
Bildresultat för iot farmers

4. Förädla och skapa nya grödor

Vad funkar bäst och hur kan nya hybrider av säd och grödor utvecklas och optimeras? Lantbrukets viktigaste produktutveckling får helt nya möjligheter när data från jord, väder, lokala förutsättningar mm kan processas och analyseras. Det handlar om ROI.

Bildresultat för iot farmers

5. Virtuella assistenter

Rådgivning har alltid varit en stor del av lantbrukets behov. Vi kommer att se hur stora delar av rådgivning, från affärer till produktion kommer att tas över av intelligenta och virtuella assistenter. Precis som i alla andra branscher.
Bildresultat för virtual assistant farming
Ja, det verkar som det finns all anledning för lantbruket att gå all in i den digitala transformation man nu står på tröskeln till. Vi kommer att se många fler användningsområden än de här.
Källa: BI, IBM, Food & Farming Futures