Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 trender som gör att sociala medier tar nästa steg i mediehierarkin - ExploreCurate

5 trender som gör att sociala medier tar nästa steg i mediehierarkin


Har ni tänkt på hur beroende vi har blivit av sociala medier? Som privatpersoner såklart, men även i våra jobbroller. Sociala medier håller på att bli ett huvudmedia på riktigt.

Varför satsar inte fler mediehus på att skapa ett nytt sociala medier varumärke inom sin nisch?

Som alla unga företeelser kräver även sociala medier lite tid för att mogna. Här är de 5 trenderna som gör att sociala medier kan ta steget mot att bli huvudmedia #1 under 2018.

1. Innehållet behöver engagera på ett personligt plan

84 % av millennials litar inte på traditionell reklam. Det är precis därför content marketing blivit så stort. Sluta sälj och bjud på ett värde som är relevant istället. Men inte för allmängiltigt. Det måste beröra och engagera på ett personligt plan.

2. Kundservice goes ”social chat bots”

Bildresultat för social chat bots

Innan slutet av 2018 kommer över 30 % av kunddialogen att skötas av maskiner (källa: Gartner). Efter första generationen ”bottar” som var förprogrammerade textdialoger så kommer nu chat bots som klarar av ”one-to-one” dialoger. Företagen som är först ut med s.k. ”social chat bots” kommer att vinna mark.

3. Live och interaktiva rörliga format slår igenom

Bildresultat för agora live stream

Livestreaming på Facebook Live är det nya sättet att komma igenom bruset. Med Agora kommer nästa generation som kan beskrivas som livestreaming med chat.

4. AI och bildigenkänning skapar nya marknadsföringsmöjligheter

Bildresultat för Einstein Vision for Social Studio

3,2 biljoner foton delas varje dag i sociala medier. Med AI-verktyg som Einstein Vision for Social Studio från Salesforce kan företag nu söka efter foton och bilder där deras varumärke är med. Det skapar helt nya möjligheter att kommunicera där det inte längre handlar om att ”nå ut” utan att ”nå in”.

5. Kortlivat innehåll kommer att engagera mest

Bildresultat för ephemeral social networks

Med 10 biljoner dagliga tittar har Snapchat revolutionerat sociala medier med sitt ”kortlivade” innehåll (24 h). Marknadsförare kommer att fortsätta att anpassa sig till det nya beteendet.

 

Källa: Adweek, Over the top SEO