Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
6 sätt att få förstagångsköparen tillbaka för e-handlare - ExploreCurate

6 sätt att få förstagångsköparen tillbaka för e-handlare


En gång är ingen gång. Två gånger är en bra start för ett långvarig kundrelation. Ja, så är det för e-handlare. Det kan kosta mer än det smakar att få en kund att handla första gången och det är först vid ett återköp som det går att räkna hem det. Därför är det så viktigt att inte bara locka till ett förstagångsköp utan att få tillbaka kunden till ytterligare köp.

Här kommer 8 bra tips från kända internationella e-handelsföretag.

1. Påminn kunden

Bildresultat för pop up store

En kund som precis handlat är ofta öppen för att handla igen eftersom hen har det så färskt i minnet. Beroende på vad du säljer är det såklart bra timing när det börjar bli dags att förnya det hen har köpt.

Här kommer ett exempel från Sephora: 

Och här kommer ett annat bra exempel från Clinique där man påminner honom att inte glömma att köpa till henne.

2. Vi saknar dig!

Bildresultat för pop up store starbucks

Ett annat bra sätt är att helt enkelt påminna kunden genom att säga ”Vi saknar dig!” och därtill addera ett erbjudanden. Lär av Starbucks.

Bodybuilding.com skickar ett mail till sina förstagångskunder om de inte återkommit inom 3 månader.

bodybuilding.com come back 10 percent off order

3. Följ upp och fråga om feedback

Bildresultat för pop up store amazon

Ett annan taktik som är vanlig är att be sina kunder om ett omdöme av sitt första köp. Amazon löser det enkelt genom ett s.k. 1-click review.

amazon customer email

Amazon är kända för hur de testar, mäter, gör om och spårar allt de gör på sin sajt. En funktion som de använder ofta är ”Kunder som köpt X har också köpt Y”. Det leder kunderna till fler köp. Många e-handlare har utvecklat funktionen till ”Varor som ofta köps tillsammans”.

Allt handlar om att hjälpa kunderna att köpa mer baserat på data och relevans.

4. Utbilda kunderna

Ett bra sätt att bidra med värde och merförsäljning är att utbilda kunderna. Fler och fler e-handlare har egna rådgivare som rekommenderar mer nytta eller glädje till kunderna beroende på vad de köper och vilken profil de har (data). Rätt gjort uppfattas det som ett stort mervärde.

5. Notifiering om att garantin går ut

Framförallt när det gäller elektronik så fungerar det bra att kontakta kunden i god tid innan garantin går ut. Det uppfattas som en bra tjänst snarare än merförsäljning.

Ett exempel till.

6. Påminn utan att kunden köpt

Bildresultat för pop up store calvin klein

Alla e-handlare förstår värdet av en cookie och en e-postadress. Det ger möjlighet att påminna en kund utan att hen köpt något utan bara baserat på var och vad kunden tittat på.

Ett exempel till.

 

Källa: Kissmetrics