Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Alla videoformat till de sociala mediekanalerna - ExploreCurate

Alla videoformat till de sociala mediekanalerna


Video är det innehåll som engagerar mest och engagemang är det som alla varumärken försöker skapa när de satsar allt mer på sociala medier. Precis som dagstidningarna en gång tiden hade väldigt svårt att enas om format och teknik för banners har de sociala mediejättarna en långt ifrån homogen specifikation för videos.

Här är allt du behöver veta om olika videoformat för olika sociala medier. 

Instagram

Mer än 250 miljoner människor använder Instagram Stories för att berätta om sig själva. Som annonsör betyder det en möjlighet att annonsera mellan berättelserna. Annonsformatet heter: Instagram Stories Topline och här är specifikationen för videoannonseringen.

Format: MP4/MOV, JPG/PNG

Dimensioner: 1080x1920px

Text: nej

Videolängd: 2s-15s

Max storlek: 4GB

Snapchat

Varje dag använder miljoner människor Snapchat för att dela små delar av sina liv. Snapchat ökade med 350 % 2016 och är den mest använda sociala medier appen bland ungdomar 12-24 år. Annonsformatet heter: Snap ads och här är specifikationen för videoannonseringen.

Format: MP4/MOV

Text: Rubrik och Logotype

Dimensioner: 1080x1920px

Videolängd: 3s-10s

Max storlek: 32MB

Facebook

Facebook har tagit ett stort videokliv och det finns möjlighet att skapa video direkt på mobil och desktop med en rad funktioner. Här är specifikationen för videoannonseringen.

Text: text i posten, rubrik och beskrivning

Dimension: 1080x1920px

Videolängd: 2s-10m

Målgrupp: intressen, beteende, behavioral, anpassad målgrupper, retargeting & tvillingar

Bildresultat för snapchat instagram video advertising

Källa: Adparlor