Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Kan AI förutspå vilka som kommer att bli kriminella baserat på ansiktsbilder? - ExploreCurate

Kan AI förutspå vilka som kommer att bli kriminella baserat på ansiktsbilder?


AI, d v s Artificiell Intelligens är så hett just nu att Google gått från ”Mobile first” till ”AI first”. Det verkar inte finnas några gränser för vad som kan uträttas med AI, men rubriken på den här artikeln kan ju få den mest AI-frälsta att börja tvivla.

I en rapport från Shanghai Jiao Tong University har man påvisat att det går att förutspå vilka som kommer att bli kriminella utifrån inscannade ansiktsfotografier och bildigenkänning. Det låter helt absurt och så har det också uppfattats fram till nu.

Enligt den kinesiska rapporten finns det belägg för att påstå att en dator kan identifiera framtida kriminalitet utifrån näsa, ögon och läppar på ett fotografi

Om du tycker det här är helt osannolikt eller helt enkelt är nyfiken på hur ditt eget, dina vänners och kanske din sambos utseende korrelerar med grad av kriminalitet i framtiden ska du absolut läsa den här rapporten. Ja, den finns!

Ladda ner rapporten.

Källa: The Intercept