Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
10 sätt du förbättrar företagets ranking på Google - ExploreCurate

10 sätt du förbättrar företagets ranking på Google


Är du inte sökbar på Google så finns du inte. Så argumenterar alla säljare på SEO och SEM företag. Argumentet är svårt att skjuta sönder (däremot kan man ju diskutera lösningarna). Det bästa du och ditt företag kan göra är att prioritera arbetet med företagets sökbarhet.

Här får du 10 tips om hur du förbättrar företagets ranking på Google

1. Googles algoritm

Bildresultat för google algorithm

Allt handlar om Googles algoritm, PageRank (PR), som bestämmer rankningen av webbplatser i sökresultaten. Google ändrar hela tiden algoritmen och gör inte många av uppdateringarna offentliga så det är ett mysterium för de flesta. Det bästa rådet är att agera på vad du vet om algoritmen och se vad som fungerar och vad som inte gör det.

2. Nyckelord

Bildresultat för keywords

Du behöver förutse vad folk som skulle använda företagets produkter eller tjänster söker efter när de letar efter vad ditt företag erbjuder. Använd fokuserade och distinkta sökord på var och en av dina sidor för bästa resultat. En annan viktig faktor är hur täta sökord visas i ditt innehåll, det bästa sättet att göra detta arbete för dig är att använda naturlig frasering.

3. Mobilvänlig

Bildresultat för mobile search

Uppskattningsvis 60 procent av webbtrafiken kommer från en mobilenhet, och andelen sök via mobilen ökar. Därför rankas webbplatser som har gjort sig tillgängliga för mobila användare högre än webbplatser som inte har det.

4. Övervaka dina framsteg

Bildresultat för alexa search

Du måste ständigt utvärdera din SEO. Titta på din webbplats på tjänster för rakning som t ex Alexa och lär dig hur användarna navigerar till din webbplats och vilka söktermer de använder för att komma dit.

5. Namn på dina sidor

Ge alla webbplatsens sidor beskrivande och unika titlar. PR ger denna information en hög prioritet, men se till att din titel är korrekt och relevant för sidans innehåll.

6. Länkar

Bildresultat för google algorithm

Ju oftare som länkar till din webbplats publiceras på andra webbplatser, desto bättre. Men det är också viktigt att de webbplatser som länkar till dig har ordning på sin egen SEO.

7. Uppdatera innehåll regelbundet

Google tittar också på hur ofta innehållet på webbplatsens sidor har uppdaterats. Det är därför det t ex är bra att ha relevanta bloggar på en företagssida.

8. Sitemap

Bildresultat för sitemap

En karta över alla sidor på din webbplats gör det lättare för både användare Google. Google indexerar din webbplats och prioriterar webbplatser med bra sitemaps.

9. Taggar

Bildresultat för alt-tag

Att lägga till alt-taggar på bilderna på dina webbplatser gör inte bara ditt innehåll mer tillgängligt för synskadade, det ökar också din SEO.

10. URL-struktur

Bildresultat för url seo

De ord som du använder i länkarna till din webbplats måste vara relevanta med innehållet på den sidan, precis som sökord och sidtitlar.

Källa: MPA