Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
7 "sista minuten" strategitips till alla e-handelsföretag inför julhandeln - ExploreCurate

7 ”sista minuten” strategitips till alla e-handelsföretag inför julhandeln


Julhandeln är igång och i år kommer var tredje julklapp att köpas på nätet. Julhandeln är den bästa tiden för alla e-handlare, men för den vill maximera finns det flera möjligheter. Här kommer 7 tips.

1. Förbered inför januari

Det första tipset kan tyckas lite märkligt, men det är många företag som får en riktigt dålig start på nya året för att all fokus och energi lags på julhandeln. Vinn marknadsandelar och förbered januari redan nu.retail ecommerce spending Q1 2007 to Q4 2012

2. Ge kunderna en möjlighet att köpa ”senare”

Vi konsumenter kan inte köpa allt vi önskar. Vi har helt enkelt inte råd. Så varför inte sätta en CTA knapp bredvid Köp nu. En Köp senare knapp.

US holiday ecommerce spending 2009 through 2013

3. Skapa en önskelista

Amazon gör mycket rätt just nu och Amazon’s önskelista har blivit en succé. Kopiera.

amazon wish list

4. A/B test

Bara rör att det är fullt tryck i julhandeln så glöm inte att fortsätta med A/B test. Fortsätt gör jobbet och se till att julpengarna hamnar i din check-out.

5. Förbered en ny lansering

Återigen, se inte fram mot jul. Se fram mot en riktigt bra start på nästa år och passa på att förbereda lanseringen av den nya produkten som ska dämpa fallet efter julrushen och förhoppningsvis bli den nya storsäljaren under hela nästa år.

reasons product launches fail

6. Sälj det nya årets produkter

Alla vet att när året är slut så blir många produkter utdaterade och ersätts med nyare versioner. Sälj dem redan nu!

7. Lägg på extra

Teorin bakom detta handlar om att konsumenter köper saker under julhandeln och de är ofta inte så kostnadskänsliga eftersom de vill köpa det de bestämt sig för. Det är fakta. Försök att hitta paketeringar som du kan ta extra betalt för och skapa en bättre marginal. T ex leverans, prioritering, de extra tillbehören, returrätt o s v.

price vs. penetration

Källa: Kissmetrics