Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
#123. Förvärven alla företag i branscher som transformeras behöver göra. - ExploreCurate

#123. Förvärven alla företag i branscher som transformeras behöver göra.


Företag som är tidigt på sin resa mot fast mark igen har ofta inte insett att de kommer att behöva förvärva. De är fortfarande i förnekelse, chock eller bara fascinerade över alla nya möjligheter som infinner sig i början av en förändringsresa.

Det är möjligt att sätta upp skylten ”lab” och vara kreativa. Det finns möjlighet att gå på inspirationsföreläsningar och tech meetings. Det finns möjlighet att anställa data analytiker. Det finns möjlighet att jobba mer i tvärteam och det finns möjlighet att bygga en bra företagskultur. Det finns också möjlighet att upprepa mantran som ”Think big, act small and start now” och det finns möjlighet att köpa boken Lean Startup av Eric Ries. Det finns t o m möjlighet att låta alla i styrelsen få boken Zone to win av Jeffrey Moore i julklapp.

Men när fascinationen börjar lägga sig inser många företag att de utöver allt det de med energi har kastat sig in i behöver de också förvärva. Det är nu de har nytta av att tänka på ”De tre musketörerna” för att göra rätt förvärv. I rätt ordning.

#1. Aramis

Det första förvärvet behöver drivas av passion och bidra till att lyfta företagets självbild, varumärke och attraktion.

#2. Athos

Det andra förvärvet behöver bygga på en idé som kan få bred uppslutning och med potential att visa på resultat tidigt.

#3. Porthos

Den tredje förvärvet behöver fokusera på att hjälpa och skapa nytta hos de existerande kunderna.

Det fjärde förvärvet

Ni som kan er Alexandre Dumas vet att huvudpersonen i De tre musketörerna egentligen är unge d’Artagnan som ofta beskrivs som en hetsporre och underbarn. Här saknas Porthos ödmjukhet, Athos ärlighet och Aramis passion. D’artagnan känner sig odödlig och lever för det stora äventyret.

När det är dags för det fjärde förvärvet. Leta efter en startup med en affärsmodell och teknik som både utmanar och kan skala. Nu är det dags att gå på offensiven. Nu är det dags att disrupta.

Källa: Den här artikeln publicerades på LinkedIn den 18 november 2017.