Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
En kär gammal vän gör Content marketing hetare än någonsin 2018 - ExploreCurate

En kär gammal vän gör Content marketing hetare än någonsin 2018


För oss som är övertygade om kraften i Content marketing kan det ibland kännas som själva begreppet tappat sin lyster. Content marketing har nästlat sig in i all form av marknadsföring, kanaler och teknikutveckling så till den grad att det ibland känts otydligt.

Därför blir jag väldigt glad över att en kär gammal vän gör Content marketing hetare än någonsin 2018. Upptäckten är direkt när jag skummar igenom vad experter summerar 2017 och förutspår inför det nya året. Allt summerar upp i att företagets varumärke är kärnan i Content marketing 2018.

Så vad innebär det egentligen? Ja, minst 3 saker enligt mig:

1. Brand, inte bara Growth

De senaste åren har allt nästan handlat om ”growth” och ett datadrivet arbetssätt som ibland tenderat att kännas mer som mekanik än kommunikation. En mekanik som syftat till att vaska fram nya kunder, men mindre om hållbara relationer.

2018 kommer fokuset att ligga på upplevelsen av företagets varumärke, digitalt, IRL och i en härlig kombination.

2. Trovärdighet, inte bara konvertering

Det krävs mer för att vara trovärdig idag. Dels för att världen är mer transparent, men också för att vi blivit mer medvetna. Vi har lärt oss att se igenom berättelserna och vi kommer inte att låta oss dras med ner i en säljtratt utan att vi gillar och tror på företaget.

2018 kommer trovärdiga företag att växa och de om saknar trovärdigheten kommer att vissna, t o m dö.

3. Mer innehåll skapas i företaget, mindre av byråer

I det lilla företaget står få personer för företagets själ och det är enklare att leva företagets varumärke än i det stora företaget. Men det är inget det stora företaget kan gömma sig bakom eftersom man precis som det lilla företaget bara har ett varumärke att värna och bygga. Vare sig mer eller mindre.

2018 kommer fler stora företag välja att skapa mer av sitt innehåll själva. Inte för att man kanske gör det bättre än sin byrå idag utan för att förmågan att leva sin egen berättelse har blivit en förutsättning för att kunna utveckla företagets varumärke.

Läs också: Sanningen om KPI:er och Content marketing (ladda ner gratis guide)