Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Rapporten som visar sanningen om hur vi svenskar konsumerar digital porr - ExploreCurate

Rapporten som visar sanningen om hur vi svenskar konsumerar digital porr


Mediebranschen har många inriktningar och genom alla tider har en av de allra mest framgångsrika varit porr. Men till skillnad från de flesta av sina mediekollegor har mediebolagen som fokuserar på sex klarat sig oerhört bra i den digitala omställningen. Nu släpper mediebolaget Pornhub sin årliga rapport och den visar bl. a. att vi blivit mobila nu även i vår porrvdieokonsumtion.

Pornhub har under 2017 haft 28,5 miljarder besök och snittar 81 miljoner besök per dag. Besökarvolymerna är m a o stora och de ökar. Det är heller inga problem med innehåll. Över 4 miljoner nya videos laddades upp på plattformen under 2017 vilket motsvarar en sammanlagd speltid på över 68 år (!). 

Läs också: Sanningen om porrbranschens digitala framgång

Så konsumerar vi svenskar porr

Sverige har alltid haft en framträdande roll inom porr, men mest i form av omvärldens syn på svenskars ”liberala” syn på sex. Faktum är att sökningen ”swedish” är en av de mest använda på Pornhub så vårt rykte verkar intakt.

Populära sökord från svenskar är t ex ”yoga pants” och ”big ass”.

Vi svenskar konsumerar helst ”amatörporr” och leder den statistiken i världen. Vi konsumerar också mest i världen inom kategorin ”analsex”.

Den minsta skärmen står för det största andelen tittare

Mobilen står för hela 67 % av trafiken vilket tyder på ett ”mobilt” användande.

Mera fakta och analys

Användarna på Pornhub gör av med 10 miljoner GB varje dag vilket motsvarar utrymmet på alla iPhones i hela världen. De flesta som tittar via sin dator är Windowsanvändare (80 %) och iPhone/Android fördelningen mellan mobila användare är ungefär lika. .

Källa: Pornhub, TNW