Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så maximerar du effekten av lokal sökmarknadsföring - ExploreCurate

Så maximerar du effekten av lokal sökmarknadsföring


Som marknadsförare, tänker du tillräckligt lokalt? Om inte så är det dags. Lokal sökmarknadsföring blir allt mer effektivt och viktigt. Inte helt övertygad?

45 % av alla sökningar på Google handlar om att hitta något lokalt och 84 % av de sökningarna resulterar i köp (!)

Även om du arbetar med SEO så är det inte samma principer som lokal sökmarknadsföring. Konsumenterna besöker allt mer sällan företagens hemsidor. Istället är det sök via tjänster som Google Maps, Apple Maps, Facebook Local m.fl. som gäller i en mobil värld.

3 saker ditt företag behöver göra för att anpassa för lokal sökmarknadsföring

1. Uppdatera informationen på olika söktjänster

Som sagt, det räcker inte längre med att bara uppdatera hemsidan. Nu behöver du se till att ditt företag finns med på olika söktjänster och att informationen är uppdaterad. Se till att det finns representativa foton mm.

Tänk på att en butikskedja med 100 butiker behöver finnas med 100 gånger på söktjänsterna för att du ska uppnå lokal relevans. 

2. Hantera kundernas recensioner

84 % av konsumenterna litar på andra konsumenters recensioner. Det betyder att du måste ha kontinuerlig koll på recensionerna som syns och att du aktivt besvarar recensioner, frågor och klagomål.

3. Det lokala sociala

74 % av alla konsumenter använder sociala medier när de vill få köptips. Det gäller för dig att skapa innehåll som fungerar lokalt och ibland helt dedikerat innehåll för lokal effekt.

Källa: Chatmeter, Adweek