Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De 4 viktigaste trenderna som kommer att driva digitaliseringen inom retail - ExploreCurate

De 4 viktigaste trenderna som kommer att driva digitaliseringen inom retail


Kanske handlar den stora frågan inom retail om ryktena att Amazon har ställt in siktet på den svenska marknaden. Men i väntan på Jeff Bezos & Co gäller det för de svenska retailföretagen att fortsätta den digitala omställningen. Skyndsamt.

Forrester förutspår de 4 viktigaste trenderna som kommer att driva digitaliseringen inom retail och det handlar inte bara om e-handel.

1. Öka takten med test av nya koncept

Image result for Amazon Whole Foods data AI

Den totala handeln kommer att öka, men den stora frågan är balansen mellan fysisk och digital handel och allt däremellan. Här kommer förmåga att innovera och våga testa nya koncept att vara avgörande.

2. Disruptiva affärer inom livsmedel

Image result for Amazon Whole Foods data AI

Vi kommer att se samma typ av både konsoliderande och disruptiva affärer i Sverige som när Amazon köpte Whole Foods, Lidl’s satsning på USA och Walmarts stora investeringar. Allt är drivet av att den digitala livsmedelshandeln ökar, men det handlar inte bara om livsmedelsföretagen utan även om aktörer inom andra retailbranscher, mediabolag, distribution och logistik.

3. Lojalitet före nykundsbearbetning

Related image

Det kommer att handla mindre om vem som har produkterna eller distributionen och mer om vem som har kundinsikterna. Med en högre mognad av datadrivna kundrelationer minskar fokuset på nya kunder och ökar på befintliga lojala kunder.

4. Kunddata och AI kommer att skapa nya konkurrensfördelar

Related image

De retailföretag som mentalt redan fokuserar på kunddata har passerat sina konkurrenter. Att hjälpa kundernas situation genom att anpassa tjänster och kommunikation baserat på deras beteende kommer att öka avståndet mellan de som inte förstår och de som förstår och gör.

Källa: Forrester