Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
8 antaganden om 2018 som kommer att påverka ditt företags digitala strategi - ExploreCurate

8 antaganden om 2018 som kommer att påverka ditt företags digitala strategi


Trender är enklare att sia om eftersom de ofta pågår och nästan alltid har visat sin kompassnål i ett tidigare fönster. Att förutspå händelser är tuffare och att använda direkta tal i det framtida tempuset är riktigt, riktigt tufft. Men för en expert som Rand Fishkin, mest känd som grundare av Moz.com – alla SEO-dyrkande främsta bibel, är det möjligt att göra relevanta antaganden eftersom allt handlar om data.

Flera av de 8 antaganden är förändringar som direkt kommer att påverka ditt företags digitala strategi.

#1: Organiskt sök och faktiska klick från Google kommer att ha minskat med 5 % i slutet av året

Under 2017 har antal klick från Google minskat och antagandet bygger på att den trenden håller i sig..

#2: Twitter och LinkedIn kommer att agera för att driva mindre trafik till andra sajter

Det här antagandet bygger på att Facebook, Instagram och Snapchat har justerat sina algoritmer till nackdel för innehåll med externa länkar.

#3: En eller flera SEO plattformar kommer att stänga ner som en följd av Google och tuffare konkurrens

Image result for google algorithm

Det här antagandet bygger på Google Search Console utvecklas och blir bättre och gör det svårare att påverka ranking. Det kommer att påverka erbjudandet från SEO aktörer som Deepcrawl, SEMRush, Majestic, Ahrefs, Conductor, Brightedge, SISTRIX, GinzaMetrics, SEOClarity och Moz.

#4: Alexa med Echo Show kommer att ta marknadsandelar från Google

Image result for alexa echo show

Antagandet bygger på att användarnas krav på röstsök funktionalitet och användarvänlighet ökar i takt med att det används och Alexa har med Echo Show lyckats möta upp det behovet bättre än Google..

#5: Google kommer att få konkurrens av en  YouTube-utmanare

Antagandet bygger på att Amazon utmanar Google allt mer och att Amazon eller någon annan stor techaktör som t ex Facebook kommer att investera i en ny videoplattform.

#6: Facebook kommer att satsa mer på publishers

Image result for Facebook Audience Network

Många mediehus är oroliga över minskad trafik från Facebook. Det här antagandet bygger på att Facebook kommer att satsa mer på sitt Facebook Audience Network (tjänsten som ger publicister möjlighet att köra Facebookannonser på sina egna sajter). M a o vill Facebook styra in publicisterna på ett annonssamarbete istället för att generera trafik till publicisternas sajter.

#7: Appar kommer att hamna i skuggan av mobil webb

Image result for pwa apps

Det här antagandet bygger på att allt för många företag gör ett felaktigt val när de utvecklar appar istället för mobilanpassad webb och s.k. PWA (Prograssiva webbappar).

#8: WordPress kommer att växa från 25 % till 35 % av topp 5 miljoner hemsidor

Antagandet bygger på att WordPress nu visar en större ambition att investera i marknadsföring och tillväxt. Det finns heller ingen annan aktör som är i närheten att utmana i ”gratissegmentet” av CMS.

Källa: Moz.com