Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 sociala medier trender 2018 + case + insikt - ExploreCurate

3 sociala medier trender 2018 + case + insikt


Jag tycker fortfarande att för få företag tar sociala medier på allvar och det i sig är riktigt allvarligt. Ofta är det någon som får uppgiften på sin lott (utöver sina ordinarie arbetsuppgifter) och det är alldeles för vanligt att ledningen i företaget varken kan eller inser vikten av hur företaget agerar i sociala medier.

Att inte vara i sociala medier är mer allvarligt än att företaget medvetet tar bort sin annonsering i traditionella kanaler, lägger ned samtliga event, sparkar alla säljare och klipper banden med hela återförsäljarledet

Här kommer 3 aktuella sociala medier trender som kommer att få betydelse för dig som arbetar med sociala medier. Se till att du får mer resurser och ett större mandat 2018.

1. Instagram Stories kommer fortsätta att växa snabbt

Sedan starten 2016 har Instagram Stories vuxit snabbt i popularitet. Mer än 250 miljoner användare konsumerar Instagram Stories varje dag och företag postar Instagram Stories mer än dubbelt så ofta som på Snapchat.

Läs också: The story of stories

Att Facebook nu stryper den organiska effekten för företag kommer att skapa ett ännu större intresse för Instagram Stories.

Läs också: Det här behöver företagen göra för att anpassa sig till förändringarna på Facebook

Case: GE (General Electrics) använder Instagram Stories för att göra det komplexa enkelt att förstå.

Insikt: Många företag använder Instagram Stories för giveaways och försäljning. Fler borde använda tjänsten för vad den heter, d v s storytelling. Skapa behind-the-scenes material, berättelser som lyfter fram företagets kultur, expertråd, företagets ”thought leaders” m.m.

2. Fler kommer att använda Augmented Reality (AR) 

IDC menar att användandet av AR (och VR) kommer att fördubblas varje år fram till 2021. Det handlar framförallt om att sociala medier aktörer som Facebook, Snapchat och Instagram fortsätter att addera AR funktionalitet i deras plattformar.

Läs mer om Facebook’s AR plattform för utvecklare

Case: Många företag använder AR för att addera roliga ”filter” på Snapchat och Instagram. Estée Lauder har tagit sin strategi ett steg längre med Lip Artist som är en Facebook Messenger bot som ger personliga förslag.

Insikt: Medan Snapchat filter kan skapa ett kort engagemang borde fler företag hitta vägar att använda AR för att åstadkomma riktigt kundvärde.

3. ”Micro” influencers utvecklas till ett huvudmedie

70 % av millennials relaterar mer till stjärnor på YouTube än traditionella kändisar och 60 % säger att du följer vad deras YouTubestjärnor rekommenderar för produkter. Allt fler företag inser detta och investerar mer pengar i influencerkampanjer.

Läs också: 5 ”måste-strategier” för sociala medier som alla företag behöver genomföra

CaseGlossier har skapat en bloggserie med tjejer som förebilder som kallas The Top Shelf. Formatet innebär att Glossier intervjuar tjejer om deras skönhetsvanor, problem och favoritprodukter. Alla är kända tjejer inom sina respektive branscher, men inte superstjärnor. Det ger Glossier en trovärdighet som inte kan uppnås med riktigt kända personer som alla vet gör det för pengar.

Läs också: En kär gammal vän gör Content marketing hetare än någonsin 2018

Insikt: Företag behöver inte kontraktera de största världstjärnorna längre utan får större möjligheter att samarbeta med s.k. ”micro” influencers som på riktigt tycker om varumärket och använder produkterna.

Källa: Newscred