Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför borde flera branscher vara i startgroparna för Influencer marketing - ExploreCurate

Därför borde flera branscher vara i startgroparna för Influencer marketing


Influencer marketing är den uppnosiga nykomlingen i en marknadsföringsfamilj där förändring är det nya konstanta. Många tror att Influencer marketing kommer att skära till sig en rejäl tårtbit av den totala sammanslagna marknadsföringsbudgeten.

Under 2017 postades 1,5 miljoner poster på Instagram gjorda av Influencers, vilket är en fördubbling jämfört med året innan

När man tittar bakom själva begreppet Influencers kan vi konstatera att det är fysiska personer där 84 % är unga tjejer, som agerar likt små, effektiva mediehus. De kallas Influencers och 3 av 4 alla Influencers har sin huvudsakliga arena på Instagram och är mellan 18-34 år där 42 % är under 25.

Instagram är väldigt visuellt och de branscher som använder Influencers mest är företag inom mode och accessoarer, skönhet och kosmetik.

Om Influencer marketing ska fortsätta att växa och utvecklas till ett huvudmedia behöver fler branscher kliva in. Min spaning är att vi bara sett början på Influencer marketing och att det kommer att slå inom i princip alla branscher. Om jag har rätt i min spaning borde företag som inte kapitaliserar på yta och fåfänga ha stora chanser att ta marknadsandelar om man är med från början.

Källa: Klear, Emarketer