Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Så vet du att det är dags för företaget att byta #hashtag - ExploreCurate

Så vet du att det är dags för företaget att byta #hashtag


Det är anmärkningsvärt att det trots att sociala medier exploderat det senaste årtiondet ändå finns något kvar från gamla Televerket (ja, så hette Telia tidigare) som fortfarande är användbart. Mer än någonsin faktiskt. Jag pratar såklart om det lilla staketet, även känt som hashtag (#)

Image result for nummerskiva

Läs också: 6 tips som får ditt nästa event att flyga i sociala medier

Många företag undervärderar vikten av att arbeta med genomtänkta hashtags i sin kommunikation och ännu fler använder inga alls

Beroende på var ditt företag befinner sig kommer här 4 konkreta tips på hur och varför (och varför inte) du kan använda hashtags i din marknadskommunikation.

1. Därför ska du använda hashtags

Man kan lite förenklat säga att INTE använda hashtags är lika dumt som att inte slå på Google indexering på din sajt. Allt fler använder hashtags för att söka och följa. Nyligen förbättrade t ex Instagram sin plattform och nu är det lika enkelt att följa en hashtag som att följa en person.

Image result for why use hashtags

2. Därför ska du använda många olika hashtags

Det kan ta ett tag för ett företag att landa i en hashtag, men de riktigt duktiga varumärkena jobbar med flera olika hashtags.

Tänk på att byta hashtag så att dina följare inte tröttnar och för att nå ut till fler följare. Jobba både nishat och globalt, t ex #tandläkarepåsödermalm #bestdentists. Använd specifika hashtags i kampanjer. Skifta mellan unika och de som ”trendar”.

3. Därför ska du undvika vissa hashtags

Det finns hashtag du absolut ska undvika och som nu även är bannlysta på de flesta sociala medier. Det är ord som oftast är på engelska, ofta relaterade till sex eller nedlåtande ord om människogrupper mm. Men det finns också ord som kan tyckas vara okej, men som inte är det. Instagram har nyligen bannat över 60 000 hashtags. Här är hela listan med ”bannade hashtags”.

Image result for banned hashtags instagram 2017

4. Analysera vad som funkar och inte

På samma sätt som du kollar av vad som funkar på Google ska du följa och analysera hur dina hashtags funkar. Instagram och Twitter har den typen av analytics. Lite förvånande så har varken YouTube, Facebook eller LinkedIn någon motsvarande analytics för hashtags än.

Källa: Engadget, Social media today