Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför stämmer inte myten om de kinesiska techbolagen - ExploreCurate

Därför stämmer inte myten om de kinesiska techbolagen


Tänk dig att du driver ett techbolag. Tänk dig att flera investeringsfirmor har pumpat in enorma pengar i ditt bolag och förväntar sig att du fortsätter att växa snabbt. Helst ännu snabbare än dina konkurrenter. Vad gör du?

Läs också: Stormakternas upprustning i det största digitala kriget någonsin

#A. Fokuserar på nya idéer som tar tid och kostar mycket att realisera (och där du vet att bara 1 av 10 faktiskt funkar)

#B. Lånar framgångsrika idéer av andra som lyckats

Okej, det skickas inte ut några TRISS-lotter för rätt svar. Det är självklart att alternativ #B känns rimligare och det är precis det som är den nya trenden. Men det finns en annan tydlig trend också och den handlar om de nya kineserna.

Kopiera är den nya R&D modellen

Tidigare var det de kinesiska techbolagen som kopierade de stora amerikanska techbolagen. Nu är det tvärtom. Det är de amerikanska och europeiska techbolagen som kopierar de minst lika stora kinesiska techbolagen.

Att Apple har inspirerats av kinesiska WeChat’s framgång med att använda QR-koder som betallösning är bara ett exempel. Tencent, Weibo, Alibaba, JD.com m.fl. har alla många copycats.

Läs också: 4 anledningar varför allas blickar är på Kina just nu

Men vad gör då de stora kinesiska techbolagen? Ja, de här slutat att kopiera. De förvärvar som t ex när Tencent förvärvade Supercell. Läs mer om hur Kina slukar allt fler av världens techbolag. 

Läs också om Stormakternas upprustning.

Källor: Fox business, Andreessen Horowitz, Adweek, DI Digital, WCJ

, ,