Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
4 viktiga mål med företagets närvaro på Instagram och strategierna för att nå dem - ExploreCurate

4 viktiga mål med företagets närvaro på Instagram och strategierna för att nå dem


Instagram har tagit ett stort kliv fram som en av de mest populära sociala kanalerna för företag att öka sin närvaro i. Instagrams popularitet handlar om två saker. Dels att det formatet passar väldigt bra för att bygga varumärke och dels för att Instagram (till skillnad från Facebook) faktiskt verkar vilja ha innehåll från företag.

Idag finns det över 25 miljoner registrerade företagskonton på Instagram och de följs av 80 % av alla 800 miljoner konsumenter som använder Instagram (per månad).

Det blir m a o allt mer relevant att sätta specifika mål för företagets Instagramnärvaro och strategier för att nå dem. Här kommer de 4 viktigaste målen med företagets närvaro på Instagram och strategierna för att nå dem.

Mål 1: Bygg en engagerad och lojal community

Screen Shot 2018-02-19 at 12.48.15 AM.png

Strategi

Kommunicera personligt.

Tänk på

One-on-one kommunikation är superviktigt, speciellt i början. Prata som du gör till dina vänner och inte som en förprogrammerad företagsrobot.

Mål 2: Boosta kännedomen om varumärket

Screen Shot 2018-02-19 at 12.48.59 AM.png

Strategi

Investera i influencers.

Tänk på

Du behöver bygga riktiga relationer med dina influencers för att få till långa samarbeten. Det är också lika viktigt att mäta, analysera och optimera influncerkampanjer som alla andra kampanjtyper. Jämför vad olika influencers faktiskt genererar mot dina KPI:er.

Mål 3: Investera i rätt innehållet

Screen Shot 2018-02-22 at 6.56.23 PM.png

Strategi

Värdera gratis kurerat innehåll mot dyrt egenproducerat innehåll till Instagram Stories.

Tänk på

Många företag lägger stora pengar på att producera innehåll till Instagram Stories men saknar verktygen för att mäta effekten. Efter 24 timmar försvinner posten och då kan pengarna vara kastade i sjön.

Mål 4: Driv direktförsäljning

Screen Shot 2018-02-23 at 12.38.38 AM.png

Strategi

Integrera Instagrams nya shoppingfunktioner.

Tänk på

Företag kan använda Stories för att erbjuda kuponger och rabatter som tack vare att de ”försvinner” triggar action. Se till at

Källa: Anastasia Dyakovskaya, NewsCred Contributor