Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Det våras för den sociala musiken - ExploreCurate

Det våras för den sociala musiken


Vår svenska stolthet Spotify är på väg till börsen och med sig har man 159 miljoner användare. Tillgången till musik verkar göra oss ännu mer beroende av musik. 32 timmar varje vecka lyssnar vi på musik. Det är som en skolvecka eller en heltidsanställning minus några en vabdag.

Våra intryck är ofta kopplade till musik

Tänk dig att se en film utan musik. Netflix tog det ett steg längre och matchade fram musik i samarbete med Spotify för 13 av karaktärerna i deras egna produktion Stranger things. Läs mer här.

Image result for spotify netflix stranger things

Våra sociala liv är kopplade till musik

Tänk dig att umgås med dina vänner en lördagskväll utan musik eller att du och din dejt sitter i en helt tyst restaurang på er första dejt eller ännu värre att din dejt inte alls gillar samma musik som du. Appen Tastebuds skapade en dejtingtjänst där musiken är själva matchningen.

Musiktjänsterna kommer att bli ännu mer sociala

Image result for musically moves

Dina barn använder appen Musical.ly som är en videocommunity där musiken är central. Spotify försökte starta en Messengertjänst, men stängde ner den. Var säker på att de kommer att försöka igen.

Image result for google home amazon echo

Virtuella assistenter finns snart i var mans hem och musik i olika former och tjänster är oundvikligt på den resa som många tror ska sluta i att Google Home och Amazon Echo blir mer populära än hundar och kattor.

Image result for pandora spotify deep learning

Redan idag får vi personliga förslag av Spotify och Pandora. Musiken kommer att bli mer och mer personliga i takt med att musiktjänsterna använder alltmer AI och ”deep learning”.

Image result for virtual reality concerts

Med VR kommer musikälskare att kunna uppleva konserter utan att vara där, men de kommer paradoxalt nog att kunna vara sociala i högra grad än om de vore på plats.

Viktiga insikter för företag

Om musik har en gräddfil till våra sinnen och musik och teknik blir en allt mer naturlig kombo som skapar nya sociala möjligheter är det något som många företag behöver närma sig. Vilken musik är ditt varumärke?

Källa: Dara Treseder, GE Ventures, Adweek