Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
3 frågor du ska ställa dig innan ni gör ett omtag kring e-postmarknadsföringen - ExploreCurate

3 frågor du ska ställa dig innan ni gör ett omtag kring e-postmarknadsföringen


Efter att ha förirrat sig ut i okända digitala marker har många marknadsförare kommit tillbaka till den där e-postlistan och nyhetsbrevet som har fått alldeles för lite kärlek den senaste tiden.

Det är dags att ta ett omtag kring e-postmarknadsföringen och då är det 3 frågor du ska ställa dig. Men först konstaterar vi att data som är på allas läppar är samma sak som information. I det här fallet information om dina kunder.

Läs också: Så använder Spotify data för personalisera marknadsföringen

1. Vilken information har vi?

Den första frågan är enkelt formulerad, men inte lika enkel att besvara. Ofta finns det mer information än den som är direkt knuten till själva e-postlistan. Allt beror på hur många på företaget som använt samma lista. Kolla med CRM, e-handel, kundtjänst och produktutvecklarna. Ta detektivarbetet seriöst. Det kommer att löna sig.

Läs också: Allt du som marknadsförare behöver veta om data

2. Vilken information har vi inte?

När du vet vilken data som finns tillgänglig innanför företagets väggar behöver du utforska vad som finns utanför. Det kallas för tredjepartsdata och rätt matchat kan det göra en skapa stora mervärden.

Läs också: #127. Därför kan det bara finnas en vinnare och det är inte Facebook eller Google

3. Vilken information behöver vi?

Nu behöver du greppa efter en strategi. Det är inte realistiskt att gapa efter all data. Det blir för dyrt, för komplext och tar alldeles för lång tid. Det handlar om att identifiera den information du behöver för att nå dina affärsmål. Varken mer eller mindre.

Källa: