Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 tydliga exempel på hur B2B företag kan använda sociala medier - ExploreCurate

5 tydliga exempel på hur B2B företag kan använda sociala medier


Om du ofta går på föreläsningar om sociala medier har du kanske reflekterat över att de flesta exemplen som tas upp ofta är B2C fokuserade. Det kanske inte gör något om du själv arbetar med konsumenter som målgrupp, men om ditt företag har företag som tydlig målgrupp blir alla exemplen inte lika relevanta.

Så, vad kan då ett B2B företag göra i sociala medier? Ja, självklart väldigt mycket och här är 5 tydliga exempel.

#1. Attrahera, rekrytera och arbeta med arbetsgivarvarumärket

Visst, det kan ju alla företag göra. Men här har ju B2C företag stora fördelar eftersom de ofta är mer kända än B2B företag.

Det handlar inte bara om att posta nya jobbmöjligheter. Dela nyheter, insikter från företaget. Involvera de anställda att ta roller i företagets sociala närvaro och var tydlig med vilket ämne eller ämnen som företaget står för och glöm inte hashtags så att företaget dyker upp när någon söker eller delar.

Här är LinkedIn en huvudkanal.

#2. Ta en Thought leader roll inom branschen

Ta en aktiv roll i de aktuella ämnena för din bransch. Skapa och dela innehåll som hjälper dina branschkollegor framåt i deras utmaningar och frågeställningar. Företag som har de bästa omvärldsbevakarna vinner flera fördelar. Respekt, position och insikter såklart.

Här är Twitter en huvudkanal och även LinkedIn funkar bra.

#3. Dela ansvaret för kundsupporten med dina kunder

Många företag använder sociala kanaler för att möta sina kunder och deras frågor och behov av support. De som också lyckas få sina kunder att ta ett delansvar för supporten är de som får ut mest av de sociala kanalerna. Genom att skapa stolthet och tydliga incitament för de lojala kunderna när de hjälper de nya har företaget inte bara hittat ett sätt att bemanna sin kundsupport utan även hittat rätt i ambitionen att få ambassadörer för varumärket och därmed den bästa av reklambärare.

Här funkar Twitter och Facebook bra.

#4. Utbilda kunderna

Företag som lyckas ta ytterligare ett steg att hjälpa kunderna i sitt användande hamnar i utbildning. Målet är att få kunderna att bli bättre på att använda det de köper (vilket gör att de blir nöjdare kunder) och om utbildningen är tillräckligt bra kommer kunderna inte att tänka på att det relationen i grunden är säljare och kund utan istället vara tacksamma för det kompetensstöd de får.

Här funkar YouTube och Facebook bra.

#5. Community – det ultimata steget

Det är enkelt att förstå vilken stark position de företag skaffat sig som har en egen community där alla som är intresserade av det företaget verkar inom självmant hänger i företagets forum och främst för att de får möjlighet att träffa, prata och dela erfarenheter med likasinnade.

Här funkar Facebook och LinkedIn med deras gruppfunktioner bra. Eller så skapar du en egen community på någon annan plattform.