Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Techindustrin i USA lyfter fram invandrare som de stora entreprenörerna - ExploreCurate

Techindustrin i USA lyfter fram invandrare som de stora entreprenörerna


Att behöva lämna sitt land och starta om igen kräver ett entreprenörskap i sig menar Christian Stadler i sin Forbes-artikel som fått stor uppmärksamhet. Invandringen är en het politisk fråga i USA, precis som det är i Sverige och många andra länder. Det är många amerikanare som menar att den höga invandringen tar jobben från den lokala befolkningen.

Image result for immigrant

Nu visar siffror att invandrare som står för ca 13 % av hela befolkningen representerar hela 27,5 % av alla entreprenörer i landet och att en knapp femtedel av USA’s största företag är startade av invandrare.

Här är 5 kända entreprenörer med invandrarbakgrund som alla har byggt upp stora amerikanska företag. 4 av 5 är techbolag.

Källor: Forbes, Hansen & Company