Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Därför ska du stalka (lite) på LinkedIn - ExploreCurate

Därför ska du stalka (lite) på LinkedIn


För ett år sedan styvt fick jag ett tips i mitt flöde om B2B marknadsföring via LinkedIn som först tycktes vara lite väl simpelt, men som jag sedan testade själv i liten skala. Resultatet var tydligt. Det funkade! Därför delar jag med mig en insikt om varför det är bra att stalka (lite) på LinkedIn.

Behoven

Vi börjar med behovet så att ingen får fel ingång i min uppmaning. Det händer ju ofta att vi vill komma i kontakt med någon annan för att få till ett samtal, ett möte och kanske i slutändan en affär. LinkedIn är plattformen för affärskontakter, men det är inte alltid så enkelt att få till den uppmärksamhet man önskar och framförallt inte hos de man vill.

Läs också: Tre saker ditt företag kan utveckla på LinkedIn under 2018

Lösningen del 1

Som rubriken avslöjar handlar lösningen om att helt enkelt besöka den profil du vill komma i kontakt med. Nyfikenhet, ansiktsigenkänning och funktionell erinran är faktorer som påverkar i din riktning.

Läs också: Vad duellen mellan LinkedIn och Medium.com egentligen handlar om

Fakta

Över 60 % av alla LinkedIn-användare noterar vilka som besökt deras profil. Det är ett slags beroende som många utvecklat och vi andra (haha) får skylla på att vi faktiskt får notifieringar om vem som besökt oss och när.

Läs också: 11 saker du INTE ska ha med i din LinkedInprofil (hela listan)

Lösningen del 2

När du besökt den du vill få kontakt med får hen som sagt en notifiering om det och lägger då dig på minnet (och i 3 gånger av 10 besöker hen även din profil). Hen är efter det och under en kort period mer mottaglig för dina inlägg eller ännu mer direkt, ditt meddelande eller kontaktinbjudan jämfört med om du är en ”total stranger”.

Läs också: Hur du använder LinkedIn för att generera leads och öka försäljningen

Sammanfattning

Om du vill få attention från specifika personer är LinkedIn en fantastisk plattform för nätverkande. Ett enkelt besök hos de du vill få kontakt med ökar sannolikheten att ni faktiskt får kontakt.