Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
De viktigaste personerna för företagets innovation har du inte träffat än - ExploreCurate

De viktigaste personerna för företagets innovation har du inte träffat än


När allt fler får tillgång till metoder och teknik utmanas etablerade företag och då gäller det att innovera och produktutveckla i en allt snabbare takt. Jag tycker att många svenska företag är på rätt väg de senaste 2-3 åren och skapar bättre förutsättningar för innovation.

Nycklarna är egentligen 3, men det finns en fjärde som är lätt att glömma och det handlar den här artikeln om.

Läs också: Nyckelfrågan som ger dig mer relevant trafik och en högre placering på Google

1. Fortsätt lösa problem för kunderna!

Har man haft en verksamhet i flera år kan det vara lätt att tappa känslan för vad man egentligen finns till för. Det är det som gör att startups ofta träffar så rätt. De utgår från ett upplevt problem och hittar en lösning. För etablerade företag handlar det om att vara ”på riktig” intresserade av sina kunder. Det kallas ofta för ”Customer obsession”. Jag har tidigare skrivit om Tio saker som skiljer ”Customer Obsessed” företag från andra.

2. Fortsätt testa, testa och testa

Allt fler företag slutar också med långa, bombastiska affärsutvecklingsprojekt som är dömda att misslyckas i samma stund som planen är färdigskriven. Ut och testa idén så fort den går att förklara och använd de första kundinsikterna till att skapa en enkel prototyp och se hela processen som själva lanseringen. Om allt går åt skogen är t o m det en framgång.

Att innovera framgångsrikt handlar om stora lärdomar och små lärpengar

Jag har skrivit en artikel om Hur du får alla nyckelpersoner på företaget att börja produktutveckla som en startup.

R. Lee Ermey som den hårdföre Sgt. Hartman i Full metal jacket från 1987.

3. Fortsätt utveckla företagskulturen

Vi kan också se att allt fler företag satsar mer på att utveckla det som alltid finns där, men vars kvalité är helt avgörande för företags möjlighet att behålla och locka till sig talanger. Jag har tidigare skrivit om Hur du implementerar en ny framgångsrik kultur i ditt företag som ger insikter i ämnet.

4. Den fjärde nyckeln

Du kan komponera ett riktigt vasst team som driver innovation i företaget, men du kan aldrig på riktigt få det där viktiga ”utifrån” perspektivet. Det som injicerar helt nya tankar, värderingar, kompetenser och erfarenheter. Den fjärde nyckeln är att bjuda in helt andra personer in i innovationsprocessen. Det kan tyckas läskigt för många företag, men för de som vågar kan det blir det som avgör.

Jag har tidigare skrivit Varför alla företag behöver hitta mutanter i sin egen organisation. Det handlar lika mycket om att hitta dem utanför sin organisation.