Superfärsk statistik för alla digitala nördar

, ,

Den digitala utvecklingen går allt snabbare och vi som är digitala nördar mår bra av att få lite uppdaterad statistik emellanåt. Inte minst för att det är viktigt att sätta allt som händer i ett större perspektiv. Som vanligt kan man vända och vrida på siffror och för att göra det lite roligare är det väl det jag försökt att göra med rubrikerna.

Mer än hälften använder inte sociala medier

I den här superfärska rapporten får vi veta att 54 % av jordens befolkning använder Internet och att 81 % av alla Internetanvändare är aktiva på sociala medier. Det betyder att 3,35 miljarder människor socialiserar digitalt och det är en ökning med 11 % jämfört med förra året, men det är fortfarande fler människor på jorden som inte använder sociala medier alls.

Det mobila användandet minskar

Vi kan konstatera att läsplattorna inte får fart utan står för ca knappa 4 % om man jämför med desktop och bärbara datorer (43 %) och mobil (52,5 %). Det som är noterbart är att användandet av desktop faktiskt har ökat det senaste året och det mobila har minskat marginellt.

Image result for amazon down

Amazon är bara #14

Google får mest besökare och YouTube som har gått om Facebook det senaste året är tvåa. Vi får titta ända ner till #14 för att hitta Amazon.

Inget fönstershoppande på nätet

E-handelssajterna får en allt större del av trafiken och besökarna hamnar inte där av en slump. Hela 75 % är seriösa köpare.

Nyheter och väder dominerar sök

Om man bortser från sök på Facebook och YouTube är vi människor nyhetstörstande och väderintresserade.

Image result for social chinese wechat

En social kines på fjärde plats

Facebook är fortfarande störst bland de sociala plattformarna med 2,19 miljarder användare. YouTube är tvåa, Whatsapp trea och Instagram femma. På fjärde plats placerar sig kinesiska Wechat med över en miljard användare.

Instagram har flest följare

Instagram visar att de kan sin egen kanal och är med sina 243 miljoner följare största Instagramkontot. Selena Gomez, Christiano Ronaldo, Beyonce och alla andra är också giganter när det gäller följare och likes.

Snittanvändaren klarar sig med 3,4 GB

Vi som använder smartphones tuggar mer och mer gigabyte. I snitt gör vi av med 3,4 GB i månaden. Herregud! Det är ju ingenting!

Digital in 2018: World's internet users pass the 4.1 billion mark - #infographic

Källa: We are social, Hootsuite.

[fbcomments]