Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 enkla tips att öka intresset för ditt företag på LinkedIn - ExploreCurate

5 enkla tips att öka intresset för ditt företag på LinkedIn


Utvecklarna på LinkedIn håller högt tempo. En rad nya funktioner har lanserats på senaste tid. Vi har fått möjlighet att prata i grupp, vi kan dela dokument, enklare addera bilder och grafik och vi kan lätta upp våra inlägg med emojis.

Alla nya funktioner ökar värdet för oss som använder LinkedIn för att marknadsföra våra företag. Jag har fångat upp 5 enkla tips som du kan testa för att öka intresset för ditt företag på LinkedIn.

Läs också: Så kan ditt företag utveckla er företagssida på LinkedIn

1. Kommentera dina delningar

Allt fler känner sig manade att dela artiklar de läser.

Genom att kommentera artiklarna du delar med en egen reflektion eller adressera artikeln tydligare till en målgrupp ökar både intresset för och värdet av din delning

2. Se vad som funkar på Facebook och Twitter

Facebook och Twitter fungerar bra som testmiljöer för vad som funkar på LinkedIn

Många blir för nischade på LinkedIn och får inte den respons man önskat. Får innehållet fart på Facebook eller Twitter finns det stor chans att det även blir en framgång på LinkedIn. Det är ju trots allt människor bakom kontona även på LinkedIn.

Läs också: Därför ska du stalka (lite) på LinkedIn

3. Formulera en frågeställning

Var tydlig med vad du vill att de som läser dina inlägg ska göra.

Om det finns något att fundera över eller kanske t o m kommentera ökar engagemanget. Uppmana!

4. Använd retargeting – GENIALT!!!

Image result for genius gif

Det här tipset är faktiskt genialt! Ladda ner dina kontakter på Linkedin och ladda upp dem på Facebook Business Manager så kan du köra retargeting på Facebook och Instagram. 

Läs också: Tre saker ditt företag kan utveckla på LinkedIn under 2018

5. Människorna på jobbet är mer intressanta än företaget

Om det inte finns bra ambassadörer för företaget på LinkedIn finns det mycket att jobba på med företagets kultur och troligtvis också det innehåll som ditt företag publicerar

Mitt sista tips är självklart, men ändå en stor utmaning för många företag. Sluta posta allt via företagets sida, se till att uppmuntra fler internt att posta nyheter, insikter mm som relaterar till företaget (använd företagets hashtags) och framförallt skapa en kultur där alla i företaget delar företagets innehåll.

Läs också krönikan: 

Vad duellen mellan LinkedIn och Medium.com egentligen handlar om