Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
5 insikter från Content Marketing World 2018 - ExploreCurate

5 insikter från Content Marketing World 2018


Det bombastiska eventet Content Marketing World har precis ägt rum (4-7 september) och den här gången i Huntington Convention Center i Cleveland, USA. På tidigare konferenser har man haft både John Cleese och Kevin Spacey (det var innan Kevin hamnade i #Metoo blåsväder) som välkända talare. I år hade man skippat det stora breda namnet och satsade istället på i princip alla kända namn inom branschen och då företrädesvis den amerikanska.

Content marketing är dock globalt och den största sponsorn Newscred har sammanställt 5 aktuella insikter från konferensen och de har jag sammanställt här.

Läs också: Trendrapporten alla som jobbar med Content marketing har nytta av

1. Nya kostsamma format

Den snabba teknikutvecklingen skapar nya spännande format för storytelling, men det är ofta förenat med höga kostnader. Dessutom krävs det nya insikter kring allt från juridik till hur man mäter effekt. Tina Fey som avslutade konferensen menade att branschen fortsatt behöver fokusera på hur man skapar ROI och inte dras med för mycket i alla nya möjligheter.

Image result for content marketing world 2018 Tina Fey

2. Kunskapen om SEO är för låg

Courtney Cox (nej vänner, inte den Courteney Cox :)) som är digital marknadsansvarig på non profit organisationen Children’s Health frågade publiken om de kände till Google’s Answer Box och det var det många som gjorde. Men det var få som kunde svara på följdfrågan hur man anpassar sin sida för att hamna där. Courtney menade att SEO är alldeles för tidskrävande och att förutsättningarna förändras hela tiden.

Image result for content marketing world 2018 Courtney Cox

3. Vikten av att arbeta agilt

Newscreds VD och grundare Shafqat Islam menade att de som arbetar med content marketing har mycket att lära av tech och utvecklarnas metoder att arbeta tillsammans och efterfrågade mer agila metoder.

It’s so true that we can lead integration efforts at our organizations. We’re at the center of all marketing efforts. That’s why it’s so painful for content marketers when there isn’t team alignment

4. Viktigt att driva försäljning inom B2B

Det var flera pass under konferensen som fokuserade på B2B köpresan och hur den alltmer startar digitalt och mobilt. Sökexperten Leslie Carruthers pratade om hur många analysverktyg är allt för fokuserade på detaljer och för lite på hur innehållet driver försäljning i flera kanaler.

5. Empatisk storytelling

Image result for empathy storytelling content marketing cleveland

Vi börjar tröttna på och genomskåda ”cause marketing” och CSR. Därför kan vi se hur verklighetsförankring och mänsklighet blir allt mer efterfrågade inslag i det som nu är det nya svarta – empatisk storytelling. Joe Lazauskas på Contently menade att det som kännetecknar empatisk storytelling är förmågan att verkligen känna sin målgrupp och att lyckas beskriva en situation eller konflikt som målgruppen känner igen sig i.

Källa: Content Marketing Institute, Newscred