De 5 absolut viktigaste faktorerna som tar dig högre upp på Google

, , , , , , , , ,

Finns du inte på Google så finns du inte. Är det verkligen så drastiskt? Om du vill ha relevanta besökare så är svaret ja. Google sätter spelreglerna för över en miljard kommersiella webbplatser i världen idag. Konkurrensen är m a o mördande och som om inte det vore nog har Google vanan att förändra spelreglerna emellanåt. Här och nu finns det 5 faktorer som absolut bidrar till hur högt upp på Google ditt innehåll hamnar.

1. Satsa på innehåll som skapar värde

Det känns rättvist att kvalité på innehållet verkligen räknas. Vad betyder då kvalité i Googles regelbok? Utgångspunkten är att innehållet bidrar med värdefull information, d v s ger svar på den information som användaren söker. Webbsidor med innehåll som inte bidrar med värde straffas.

Läs mer på Panda och Fredalgorithm updates.

content marketing land

Google tolkar tiden som användaren tillbringar på sidan som ett mått på kvalité

Om användarna lämnar sidan snabbt uppfattar Google m a o det som dålig kvalité. Generellt är ett tunt textinnehåll till förmån för stora snygga bilder ofta en dålig idé. Google tar m a o inte hänsyn till den visuella subjektiva upplevelsen. Bloggsidor och instruktiva guider tycker Google mycket om.

2. Utveckla mobilvänliga sidor

Google rekommenderar responsiva sidor som anpassar sig till det mobila formatet. Men du kan göra mer än så. Google har tydliga guidelines som alla egentligen går ut på att ”gör det enklare för Google att förbättra sökresultaten så belönar Google dig”.

Image result for mobile friendly

Läs också: 3 enkla sätt att säkerställa att ditt företags digitala närvaro är mobilanpassad

3. Skapa en säker hemsida = HTTPS

Google berättade redan 2014 att man förordar https. Ändå var det bara ca 30 % av världens webbsidor som använde https förra året. Nu är det allt fler som gör uppdateringen och det beror främst på att Google 2017 annonserade att man kommer att flagga de sajter som inte har https som ”inte säkra” när man surfar in på dem med Chrome som webbläsare (ca 45 % av alla användare).

4. Förbättra användarupplevelsen (UX)

Att användarna upplever sajten som enkel och intuitiv att använda är viktigt och det beror framförallt på att användarna inte vill engagera sig om motståndet att använda är för stort. Bra UX har en direkt positiv påverkan på sajtens arkitektur som Google premierar.

Det lönar sig att satsa på UX för att nå en bättre SEO

5. Öka hastigheten i mobilen

Google rankar nu också hur snabbt sidorna laddar i mobilen. Ju långsammare sidorna laddar desto fler besökare kommer du att förlora.

Image result for mobile speed

Amazon förlorade 1,6 miljarder dollar förra året i försäljning p.g.a. att de mobila sidorna laddade för långsamt

Läs mer här: 3 enkla sätt att säkerställa att ditt företags digitala närvaro är mobilanpassad

Källa: Anna Crowe, SEJ

[fbcomments]