Warning: Trying to access array offset on value of type null in /www/webvol11/q6/z5m4ao7vx6ire2c/explorecurate.com/public_html/wp-content/plugins/sem-author-image/sem-author-image.php on line 774
Varför det är bättre att publicera direkt på Facebook istället för att dela en artikel - ExploreCurate

Varför det är bättre att publicera direkt på Facebook istället för att dela en artikel


Facebook vill bli den nya publicisten, men man är inte beredd att anställa några journalister. Därför har man startat Instant articles vilket innebär att alla nu kan publicera artiklar direkt på Facebook istället för på sin egen plattform och sedan dela på Facebook.

Varför gör Facebook det här? De vill såklart vara plattformen för innehållet och de vill att alla ska vara kvar på Facebook istället för att klicka sig vidare till artikelns ursprungliga sida. De vill också öka spenderad tid och därmed öka värdet för annonsörer.

Varför kan Facebook göra det här? Därför att de är Facebook (och för att de kan justera algoritmen så att det inte blir lika bra att dela artiklar från andra plattformar än… Facebook.

Vad ger då Facebook dig som publicerar innehåll direkt på Facebook för fördelar? 

1. Din artikel laddar snabbare

Related image

Eftersom artikeln som publiceras direkt på Facebook tekniskt sett är ”i mobilappen” laddar den snabbare. Facebook menar att en Instant article har 70 % lägre bounce rate och delas 30 % mer än en vanlig artikel som delas på Facebook.

2. Tjäna pengar

Image result for facebook instant articles revenue share

Facebook ger publicisterna 100 % av annonsintäkterna i artikeln som publiceras på Facebook och publicisterna får även möjlighet att sälja samma annonser på sin egen sida för att maximera sitt annonslager mot 30 % kommission till Facebook.

3. Stor möjlighet att utforma och analysera

Image result for facebook instant articles analytics

Facebook ger publicisten stora möjligheter att utforma artikeln så att den förstärker det egna varumärket. Dessutom finns det all möjlighet för publicisten att mäta och analysera via sina egna verktyg som t ex comScore, Chartbeat, Google Analytics, Omniture och Adobe Analytics.

Källa: Ben Jacobsen, Action Packed Media